Kaynaklar
|
K1. Cemeroğlu, B. (2013). Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, 3. Baskı, Bizim Grup Basımevi, Ankara.
K2. Şahin, S., Şumnu S. G., Hamamcı, H., İşçi, A., Şakıyan, Ö. (2016). Fluid flow, heat and mass transfer in food systems, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara.
K3. Singh, R.P., Heldman, D.R. (2014). Introduction to Food Engineering, Fifth Edition, Academic Press, San Diego, CA, USA.
|
Dersin İçeriği
|
Gıdalarda nem ve özellikleri, havanın özellikleri, ısı ve kütle transferi denklemlerinin kurutma işlemlerindeki uygulamaları, gıda endüstrisindeki kurutma sistemleri, psikrometrik hesaplamalar, kurutma işlemi sırasında meydana gelen olaylar, kuruma hızının saptanması, sorpsiyon izotermleri.
|