ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıdalarda Kurutma Teknolojisi GMÜ603 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıda endüstrisindeki kurutma teknolojilerini açıklar.
    2-Konuyla ilgili ısı ve kütle transferi problemlerini hesaplar.
    3-Kurutma sırasında meydana gelen olayları açıklar.
    4-Psikrometri ile ilgili problemleri çözer.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Emin Burçin ÖZVURAL
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Cemeroğlu, B. (2013). Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, 3. Baskı, Bizim Grup Basımevi, Ankara. K2. Şahin, S., Şumnu S. G., Hamamcı, H., İşçi, A., Şakıyan, Ö. (2016). Fluid flow, heat and mass transfer in food systems, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara. K3. Singh, R.P., Heldman, D.R. (2014). Introduction to Food Engineering, Fifth Edition, Academic Press, San Diego, CA, USA.
    Yardımcı Kitap YK1. Geankoplis, C. J. (1993). Transport Processes and Unit Operations. Third ed., Prentice-Hall International, New Jersey.
    Dersin Amacı Gıda Mühendisliğinde uygulanan kurutma proseslerinin ve kurutma sırasında meydana gelen değişimlerin incelenmesi
    Dersin İçeriği Gıdalarda nem ve özellikleri, havanın özellikleri, ısı ve kütle transferi denklemlerinin kurutma işlemlerindeki uygulamaları, gıda endüstrisindeki kurutma sistemleri, psikrometrik hesaplamalar, kurutma işlemi sırasında meydana gelen olaylar, kuruma hızının saptanması, sorpsiyon izotermleri.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster