ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yenilebilir Film ve Kaplamalar GMÜ613 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Yenilebilir film ve kaplamaların kullanım amacını açıklar.
    2-Yenilebilir film ve kaplamalarda kullanılan polimerleri tanımlar.
    3-Film ve kaplama mekanizmalarını tanımlar.
    4-Film ve kaplamaların gıdaların muhafaza ve ambalajlanmasındaki uygulamalarını açıklar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14342
    Ödevler2012020
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)0000
    Proje3014040
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5014040
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   184
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     6,13 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Gıda ambalajlama tenikleri K1 sayfa1-250
    2 Yenilebilir filmler ve kaplamalar K1 sayfa10-85
    3 Yenilebilir film ve kaplamaların fonksiyonel özellikleri K1 sayfa10-85
    4 Yenilebilir film ve kaplamaların bariyer ve mekanik özellikleri K1 sayfa10-85
    5 Yenilebilir film ve kaplamaların taşıyıcı ve iyileştirme özellikleri K1 sayfa10-85
    6 Yenilebilir film ve kaplamalarda kullanilan polimerler K1 sayfa10-85
    7 Polisakkaritler: Nişasta ve türevleri, selüloz,aljinat, pektin, kitosan ve gamlar K1 sayfa10-85
    8 Proteinler: jelatin,kazein,keratin,gluten, zein,peynir altı suyu, kazein,zein,ve soya proteini K1 sayfa10-85
    9 Lipidler:mumlar ve gliseridler K1 sayfa10-85
    10 Kompozitler K1 sayfa10-85
    11 Plastikleştiriciler ve diğer katkı maddeleri K1 sayfa10-85
    12 Yenilebilir film ve kaplama hazırlama ve gıdalara uygulama yöntemleri K1 sayfa10-85
    13 Gıdalara uygulama yöntemleri-I K1 sayfa1-400
    14 Gıdalara uygulama yöntemleri-II K1 sayfa1-400
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Seda ÖZGEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Ahvenainen, R. (2003). Novel Food Packaging Techniques, 1. Edt, Woodhead Publishing, 400s. England.
    Yardımcı Kitap YK1. Coles, R., McDowell, D., & Kirwan, M. J. (Eds.). (2003). Food Packaging Technology, Blackwell Publishing, New Jersey.
    Dersin Amacı Yenilebilir film ve kaplama teknolojileri, film üretiminde kullanılacak maddelerin seçimi ve yöntemin uygulanmasında uygun gıda ve kaplama seçimlerini yapabilmek, yorum yapabilmek ve bilgi sahibi olmak.
    Dersin İçeriği Yenilebilir film ve kaplamalar, kaplama teknolojileri ve yöntemleri, bu teknolojiler sırasında kullanılan materyallerin özellikleri, son ürün olarak elde edilen fimlere uygulanan analizler, gıdalarda yaygın olarak kullanılan doğal polimerlerden oluşan film ve kaplamamaların uygulanması
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Gıda bilimleri ve mühendisliği konularını en son gelişmeler dâhil olmak üzere üst düzeyde anlar ve uygulamalarını yapar. -
    2 Gıda bilimi ve teknolojisine yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem veya teknolojik ürün/süreç geliştiren ya da bilinen bir yöntemi yeni bir alana uygulayan kapsamlı bir çalışma yapar. 2
    3 Özgün bir araştırma sürecini bağımsız olarak algılar, tasarlar, uygulama ve sonuçlandırır; bu süreci yönetir. 3
    4 Gıda bilimleri ve mühendisliği alanında en yeni bilgilere/literatüre ulaşır ve bunları kavrayarak araştırma yapabilmek için gerekli yöntem ve becerilerde üst düzeyde yeterliğe sahiptir. 4
    5 Akademik çalışmalarının çıktılarını saygın akademik ortamlarda yayınlayarak bilim ve teknoloji literatürüne katkıda bulunur. -
    6 Bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel gelişmeleri değerlendirme ve bilimsel tarafsızlık ve etik sorumluluk bilinciyle topluma aktarır. -
    7 Gıda bilimleri ve mühendisliği alanındaki fikirlerin ve gelişmelerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapar 2
    8 Gıda bilimleri ve mühendisliği alanında çalışanlarla ve daha geniş bilimsel ve sosyal topluluklarla yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, bir yabancı dilde yazılı, sözlü ve görsel iletişim kurar ve tartışır. -
    9 Gıda bilimleri ve mühendisliği alanı ile ilgili çalışmalarda bilimsel araştırma yöntemlerini kullanabilmede üst düzey beceriler kazanarak, verilerin elde edilmesi, değerlendirilmesi, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir. 2
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster