Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Üyesi Seda ÖZGEN
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Ahvenainen, R. (2003). Novel Food Packaging Techniques, 1. Edt, Woodhead Publishing, 400s. England.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Coles, R., McDowell, D., & Kirwan, M. J. (Eds.). (2003). Food Packaging Technology, Blackwell Publishing, New Jersey.
|
Dersin Amacı
|
Yenilebilir film ve kaplama teknolojileri, film üretiminde kullanılacak maddelerin seçimi ve yöntemin uygulanmasında uygun gıda ve kaplama seçimlerini yapabilmek, yorum yapabilmek ve bilgi sahibi olmak.
|
Dersin İçeriği
|
Yenilebilir film ve kaplamalar, kaplama teknolojileri ve yöntemleri, bu teknolojiler sırasında kullanılan materyallerin özellikleri, son ürün olarak elde edilen fimlere uygulanan analizler, gıdalarda yaygın olarak kullanılan doğal polimerlerden oluşan film ve kaplamamaların uygulanması
|