ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Tuz ve Gıda GMÜ615 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Tuzun gıdalarda etkilerini inceler
    2-Tuz tüketiminin sağlığa etkilerini özetler
    3-Gıdalarda tuz azaltma stratejilerini uygular
    4-Tuzu azaltılmış gıdaların risklerini raporlar
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.Dr. Hüdayi Ercoşkun
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Ercoşkun, H. (2021). Tuz ve Gıda Nobel Yayınevi Ankara
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Tuzun gıdalarda etkileri, tuz azaltmanın etkileri, Tuzun sağlığa etkileri, tuz azaltmsa programları hakkında bilgi edinilmesi
    Dersin İçeriği Tuzun gıda bileşenlerine etkileri, sodium ve tuz azaltma stratejileri, tuz azaltmanın gıda ve sağlığa etkilerinin anlaşılması
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster