ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Aromaları ve Aroma Kimyası GMÜ617 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıdalardaki aroma bileşenlerini tanır.
    2-Uçucu aroma bileşiklerini analiz etme yöntemlerini uygular.
    3-Proses koşullarına uygun aroma verici katkı maddesini seçer.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi, Didar Üçüncüoğlu
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Bordiga, M., Nollet, LML, (2019). Food Aroma Evolution: During Food Processing, Cooking, and Aging (Food Analysis & Properties), CRC Press, Taylor and Franchis. K2. Bayrak, A. (2021). Gıda Aromaları, Sidas Medya ve Yayıncılık. K3. Marsili, R. (1996). Techniques for Analyzing Food Aroma, CRC Press, Taylor and Francis.
    Yardımcı Kitap YK1. Türk Gida Kodeksi Aroma Vericiler Ve Aroma Verme Özelliği Taşiyan Gida Bileşenleri Yönetmeliği, (2011). https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/12/20111229M3-2.htm
    Dersin Amacı Gıdalarda bulunan aroma bileşenleri, kimyasal yapılarını ve biyosentez yöntemlerini tanımak ve aroma bileşiklerinin analiz yöntemlerini incelemek.
    Dersin İçeriği Aroma bileşiklerinin kimyasal olarak oluşumu, gıdaya spesifik aroma tanımları, aroma analizleri, aroma verici katkılar
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster