ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Mühendisliğinde Sayısal Modelleme GMÜ609 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıda Mühendisliğinde kullanılan bilgisayar teknolojilerini tanımlar.
    2-Gıda proseslerinin sayısal olarak çözümünü analiz eder.
    3-Gıda proses geliştirmede kullanılana paket programları tanır.
    4-Gıda proseslerini sayısal olarak modelleyerek prosesleri analiz eder.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14684
    Ödevler2011515
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)0000
    Proje3011515
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5011515
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   171
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     5,7 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Sayısal olarak gıda proseslerinin modellenmesine genel bakış K1-Bölüm1-Sayfa 1-10
    2 Sayısal modellemede kullanılan paket programlar K1-Bölüm2-Sayfa 15 -22
    3 Sayısal modellemede geometri oluşturma, iki ve üç boyutta modelleme K1-Bölüm6-7-Sayfa 30-41
    4 Sayısal modellemede materyal özelliklerinin belirlenmesi K1-Bölüm 8
    5 Sayısal modellemede sınır koşullarının belirlenmesi K1-Bölüm 9-Sayfa 45-54
    6 Sayısal ağ oluşturma ve sayısal çözüm K1 - Bölüm 9-10- Sayfa 45-72
    7 Sayısal model oluşturma ve çözüm-Örnek model oluşturma K1 - Bölüm16-Sayfa 160-220
    8 Isı transferi problemlerinin sayısal modellemesi K1 - Bölüm15-Sayfa 220-250
    9 Isı transferi problemlerinin sayısal modellemesi-2 K1 - Bölüm15-Sayfa 220-250
    10 Akışkanlar mekaniği problemlerinin sayısal modellemesi K1 - Bölüm16 -Sayfa 160-220
    11 Akışkanlar mekaniği problemlerinin sayısal modellemesi-2 K1 - Bölüm16-Sayfa 160-220
    12 Isı transferi ve akışkanlar mekaniği problemlerinin sayısal modellemesi-I K1- Bölüm 15-16 -Sayfa 178-196
    13 Isı transferi ve akışkanlar mekaniği problemlerinin sayısal modellemesi-2 K1-Bölüm 15-16-Sayfa 178-196
    14 Alternatif teknolojilerin sayısal modellemesi K1- Bölüm 18-Sayfa 230-240
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Sezin TUTA ŞİMŞEK
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Soğukpınar, H. (2016). Comsol - Mühendisler ve Temel Bilimciler İçin Nümerik Analiz ve Simülasyon? Kodlab, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1. Geankoplis, C. J. (1993). Transport Processes and Unit Operations. Third ed., Prentice-Hall International, New Jersey. YK2. Şahin, S., Şumnu S. G., Hamamcı, H., İşçi, A., Şakıyan, Ö. (2016) Fluid flow, heat and mass transfer in food systems, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara.
    Dersin Amacı Gıda Mühendisliğinde kullanılan bilgisayar uygulamaları hakkında bilgi verilmesi ve paket program kullanarak gıda proses geliştirme becerilerinin artırılmasıdır.
    Dersin İçeriği Mühendislik uygulamalarında modelleme ve sayısal analiz, gıda mühendisliğinde modelleme ve sayısal analizin paket program ile gerçekleştirilmesi
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Gıda bilimleri ve mühendisliği konularını en son gelişmeler dâhil olmak üzere üst düzeyde anlar ve uygulamalarını yapar. 4
    2 Gıda bilimi ve teknolojisine yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem veya teknolojik ürün/süreç geliştiren ya da bilinen bir yöntemi yeni bir alana uygulayan kapsamlı bir çalışma yapar. 4
    3 Özgün bir araştırma sürecini bağımsız olarak algılar, tasarlar, uygulama ve sonuçlandırır; bu süreci yönetir. -
    4 Gıda bilimleri ve mühendisliği alanında en yeni bilgilere/literatüre ulaşır ve bunları kavrayarak araştırma yapabilmek için gerekli yöntem ve becerilerde üst düzeyde yeterliğe sahiptir. 4
    5 Akademik çalışmalarının çıktılarını saygın akademik ortamlarda yayınlayarak bilim ve teknoloji literatürüne katkıda bulunur. -
    6 Bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel gelişmeleri değerlendirme ve bilimsel tarafsızlık ve etik sorumluluk bilinciyle topluma aktarır. -
    7 Gıda bilimleri ve mühendisliği alanındaki fikirlerin ve gelişmelerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapar 3
    8 Gıda bilimleri ve mühendisliği alanında çalışanlarla ve daha geniş bilimsel ve sosyal topluluklarla yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, bir yabancı dilde yazılı, sözlü ve görsel iletişim kurar ve tartışır. -
    9 Gıda bilimleri ve mühendisliği alanı ile ilgili çalışmalarda bilimsel araştırma yöntemlerini kullanabilmede üst düzey beceriler kazanarak, verilerin elde edilmesi, değerlendirilmesi, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster