Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Sayısal olarak gıda proseslerinin modellenmesine genel bakış
|
K1-Bölüm1-Sayfa 1-10
|
2
|
Sayısal modellemede kullanılan paket programlar
|
K1-Bölüm2-Sayfa 15 -22
|
3
|
Sayısal modellemede geometri oluşturma, iki ve üç boyutta modelleme
|
K1-Bölüm6-7-Sayfa 30-41
|
4
|
Sayısal modellemede materyal özelliklerinin belirlenmesi
|
K1-Bölüm 8
|
5
|
Sayısal modellemede sınır koşullarının belirlenmesi
|
K1-Bölüm 9-Sayfa 45-54
|
6
|
Sayısal ağ oluşturma ve sayısal çözüm
|
K1 - Bölüm 9-10- Sayfa 45-72
|
7
|
Sayısal model oluşturma ve çözüm-Örnek model oluşturma
|
K1 - Bölüm16-Sayfa 160-220
|
8
|
Isı transferi problemlerinin sayısal modellemesi
|
K1 - Bölüm15-Sayfa 220-250
|
9
|
Isı transferi problemlerinin sayısal modellemesi-2
|
K1 - Bölüm15-Sayfa 220-250
|
10
|
Akışkanlar mekaniği problemlerinin sayısal modellemesi
|
K1 - Bölüm16 -Sayfa 160-220
|
11
|
Akışkanlar mekaniği problemlerinin sayısal modellemesi-2
|
K1 - Bölüm16-Sayfa 160-220
|
12
|
Isı transferi ve akışkanlar mekaniği problemlerinin sayısal modellemesi-I
|
K1- Bölüm 15-16 -Sayfa 178-196
|
13
|
Isı transferi ve akışkanlar mekaniği problemlerinin sayısal modellemesi-2
|
K1-Bölüm 15-16-Sayfa 178-196
|
14
|
Alternatif teknolojilerin sayısal modellemesi
|
K1- Bölüm 18-Sayfa 230-240
|
Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Sezin TUTA ŞİMŞEK
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Soğukpınar, H. (2016). Comsol - Mühendisler ve Temel Bilimciler İçin Nümerik Analiz ve Simülasyon? Kodlab, Ankara.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Geankoplis, C. J. (1993). Transport Processes and Unit Operations. Third ed., Prentice-Hall International, New Jersey.
YK2. Şahin, S., Şumnu S. G., Hamamcı, H., İşçi, A., Şakıyan, Ö. (2016) Fluid flow, heat and mass transfer in food systems, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara.
|
Dersin Amacı
|
Gıda Mühendisliğinde kullanılan bilgisayar uygulamaları hakkında bilgi verilmesi ve paket program kullanarak gıda proses geliştirme becerilerinin artırılmasıdır.
|
Dersin İçeriği
|
Mühendislik uygulamalarında modelleme ve sayısal analiz, gıda mühendisliğinde modelleme ve sayısal analizin paket program ile gerçekleştirilmesi
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Gıda bilimleri ve mühendisliği konularını en son gelişmeler dâhil olmak üzere üst düzeyde anlar ve uygulamalarını yapar.
|
4
|
2
|
Gıda bilimi ve teknolojisine yenilik getiren, yeni
bir bilimsel yöntem veya teknolojik ürün/süreç geliştiren ya da bilinen bir yöntemi yeni bir alana uygulayan kapsamlı bir çalışma yapar.
|
4
|
3
|
Özgün bir araştırma sürecini bağımsız olarak algılar, tasarlar, uygulama ve sonuçlandırır; bu süreci yönetir.
|
-
|
4
|
Gıda bilimleri ve mühendisliği alanında en yeni bilgilere/literatüre ulaşır ve bunları kavrayarak araştırma yapabilmek için gerekli yöntem ve becerilerde üst düzeyde yeterliğe sahiptir.
|
4
|
5
|
Akademik çalışmalarının çıktılarını saygın akademik ortamlarda yayınlayarak bilim ve teknoloji literatürüne katkıda bulunur.
|
-
|
6
|
Bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel gelişmeleri değerlendirme ve bilimsel tarafsızlık ve etik sorumluluk bilinciyle topluma aktarır.
|
-
|
7
|
Gıda bilimleri ve mühendisliği alanındaki fikirlerin ve gelişmelerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapar
|
3
|
8
|
Gıda bilimleri ve mühendisliği alanında çalışanlarla ve daha geniş bilimsel ve sosyal topluluklarla yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, bir yabancı dilde yazılı, sözlü ve görsel iletişim kurar ve tartışır.
|
-
|
9
|
Gıda bilimleri ve mühendisliği alanı ile ilgili çalışmalarda bilimsel araştırma yöntemlerini kullanabilmede üst düzey beceriler kazanarak, verilerin elde edilmesi, değerlendirilmesi, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir.
|
-
|