ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Mühendisliğinde Sayısal Modelleme GMÜ609 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıda Mühendisliğinde kullanılan bilgisayar teknolojilerini tanımlar.
    2-Gıda proseslerinin sayısal olarak çözümünü analiz eder.
    3-Gıda proses geliştirmede kullanılana paket programları tanır.
    4-Gıda proseslerini sayısal olarak modelleyerek prosesleri analiz eder.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Sezin TUTA ŞİMŞEK
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Soğukpınar, H. (2016). Comsol - Mühendisler ve Temel Bilimciler İçin Nümerik Analiz ve Simülasyon? Kodlab, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1. Geankoplis, C. J. (1993). Transport Processes and Unit Operations. Third ed., Prentice-Hall International, New Jersey. YK2. Şahin, S., Şumnu S. G., Hamamcı, H., İşçi, A., Şakıyan, Ö. (2016) Fluid flow, heat and mass transfer in food systems, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara.
    Dersin Amacı Gıda Mühendisliğinde kullanılan bilgisayar uygulamaları hakkında bilgi verilmesi ve paket program kullanarak gıda proses geliştirme becerilerinin artırılmasıdır.
    Dersin İçeriği Mühendislik uygulamalarında modelleme ve sayısal analiz, gıda mühendisliğinde modelleme ve sayısal analizin paket program ile gerçekleştirilmesi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster