Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Duyusal analizin tanımı, duyusal değerlendirmenin tarihsel gelişimi
|
K1 Bölüm: 2,
K2 Sayfa: 1-18
|
2
|
Gıdaların kalite özellikleri, duyu organlarının yapısı ve algılamadaki rolleri
|
K1 Bölüm: 1
|
3
|
Duyusal değerlendirme laboratuvarı, ürün ve panel kontrolleri
|
K1 Bölüm: 3
|
4
|
Duyusal analizde panelist seçimi, panelist eğitimi, eşik değerinin belirlenmesi
|
K1 Bölüm: 4,
K2 Sayfa: 57-77, 125-147
|
5
|
Farklılık testleri
|
K1 Bölüm: 5,
K2 Sayfa: 79-100
|
6
|
Beğeni testleri
|
K2 Sayfa: 303-324
|
7
|
Lezzet profil analizi
|
K2 Sayfa: 325-347
|
8
|
Doku profil analizi
|
K1 Bölüm: 8,
K2 Sayfa: 259-281
|
9
|
Duyusal testlerin tüketici tercih çalışmalarında kullanılması
|
K1 Bölüm 9
|
10
|
Tüketici saha testleri ve anket dizaynı
|
K2 Sayfa: 349-378
|
11
|
Kalite kontrol ve duyusal raf ömrü (stabilite) testleri
|
K2 Sayfa: 407-432
|
12
|
Duyusal analizle ilgili uygulamalar
|
K1 Bölüm: 5
|
13
|
Duyusal analizle ilgili uygulamalar
|
K1 Bölüm: 8
|
14
|
Öğrenci sunumları
|
K1 Bölüm 5, Bölüm 7
|