ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Fermente Süt Ürünleri Teknolojisi GMÜ606 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Fermente süt ürünlerinde kullanılan mikroorganizmaları tanımlar.
    2-Fermente süt ürünlerini açıklar.
    3-Probiyotik fermente süt ürünlerini tanımlar.
    4-Fermente süt ürünlerinin sağlık yönünden faydalarını bildirir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Oğuz AYDEMİR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Chandan, R.C. (2006). Manufacturing Yogurt and Fermented Milk. Blackwell Publishing, Oxford. K2. Singh, J. & Vyas, A. (2022). Advances in Dairy Microbial Products, Woodhead Publishing, Oxford.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Öğrencilere fermente süt ürünleri ve üretim teknolojileri, fermente süt ürünleri üretiminde kullanılan mikroorganizmalar, fermente süt ürünleri ve sağlık konularında güncel literatürü içerecek şekilde ayrıntılı bilgiler kazandırılmasıdır.
    Dersin İçeriği Fermente süt ürünleri çeşitlerini, bunların üretim teknolojilerini, önemli mikroorganizma gruplarını, sağlık yönünden faydalarını konu almaktadır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster