ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Endüstriyel Gıda Üretiminde Isıl İşlemler GMÜ612 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Endüstriyel gıda proseslerinde uygulanan geleneksel ve alternatif ısıl işlemleri tanır.
    2-Pastörizasyon, sterilizasyon ve fırınlama proseslerinde meydana gelen dezavantajları kategorize eder.
    3-Alternatif ısıl işleme teknolojileri ile ilgili literatürdeki son gelişmeleri rapor eder.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Sezin TUTA ŞİMŞEK
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1 Barbosa-Canovas, G. V., Tapia, M. S., Pilar Cano, M. (2000). Novel Food Processing Technologies. CRC Press, ABD. K2 Geankoplis, C. J. (1993). "Transport Processes and Unit Operations", 3rd ed., Prentice-Hall International Inc., New Jersey. K3 Cauvain, S. P., & Young, L. S. (2009). Bakery food manufacture and quality: water control and effects. John Wiley & Sons, UK.
    Yardımcı Kitap YK1. Cemeroğlu, B. S. (2007) "Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler" Genişletilmiş 4. Baskı, AC Yayınevi, Ankara.
    Dersin Amacı Endüstriyel pastörizasyon, sterilizasyon ve fırınlama prosesleri ve bu proseslerin ürün üzerine etkileri ve yeni-özgün ısıl (mikrodalga, radyo frekansı, ohmik ısıtma) bu proseslerde kullanılması ile ilgili öğrenciye bakış açısı verilmesi.
    Dersin İçeriği Endüstriyel pastörizasyon, sterilizasyon ve fırınlama prosesleri tanınarak, bu proseslerde kullanılabilecek yenilikçi teknolojilerin incelenmesi ve alternatif ısıl teknolojilerin yeni proses tasarlanması açısından tanınması hedeflenmektedir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster