Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Sezin TUTA ŞİMŞEK
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1 Barbosa-Canovas, G. V., Tapia, M. S., Pilar Cano, M. (2000). Novel Food Processing Technologies. CRC Press, ABD.
K2 Geankoplis, C. J. (1993). "Transport Processes and Unit Operations", 3rd ed., Prentice-Hall International Inc., New Jersey.
K3 Cauvain, S. P., & Young, L. S. (2009). Bakery food manufacture and quality: water control and effects. John Wiley & Sons, UK.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Cemeroğlu, B. S. (2007) "Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler" Genişletilmiş 4. Baskı, AC Yayınevi, Ankara.
|
Dersin Amacı
|
Endüstriyel pastörizasyon, sterilizasyon ve fırınlama prosesleri ve bu proseslerin ürün üzerine etkileri ve yeni-özgün ısıl (mikrodalga, radyo frekansı, ohmik ısıtma) bu proseslerde kullanılması ile ilgili öğrenciye bakış açısı verilmesi.
|
Dersin İçeriği
|
Endüstriyel pastörizasyon, sterilizasyon ve fırınlama prosesleri tanınarak, bu proseslerde kullanılabilecek yenilikçi teknolojilerin incelenmesi ve alternatif ısıl teknolojilerin yeni proses tasarlanması açısından tanınması hedeflenmektedir.
|