ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Endüstrisinde Nanoteknoloji Uygulamaları GMÜ614 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Nanoteknoloji alanındaki gelişmelerin yeni gıda ürünlerinin ve üretim süreçlerinin tasarımında kullanım olanaklarını yorumlar.
    2-Nanotekniklerin gıda kalitesi ve güvenliğine potansiyel etkilerini değerlendirir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.Dr. Deniz BAŞ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Rashidi, L., & Khosravi-Darani, K. (2011). The applications of nanotechnology in food industry. Critical reviews in food science and nutrition, 51(8), 723-730. K2. Singh, T., Shukla, S., Kumar, P., Wahla, V., Bajpai, V. K., & Rather, I. A. (2017). Application of nanotechnology in food science: perception and overview. Frontiers in microbiology, 8, 1501, 1-7 K3. He, X., & Hwang, H. M. (2016). Nanotechnology in food science: Functionality, applicability, and safety assessment. Journal of Food and Drug Analysis, 24(4), 671-681.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Nanoteknoloji alanındaki gelişmelerin gıdaların tasarımı, üretimi, ambalajlanması ve analiz edilmesinde getirdiği olanakların gözden geçirilmesi
    Dersin İçeriği Nanoteknolojinin temel prensipleri ve gıda endüstrisinde mevcut olan uygulamalar, nanosistem olarak gıdaların değerlendirilmesi, gıda kalite ve güvenliğinin nanoteknoloji yaklaşımları ile yükseltilmesi olanaklarının irdelenmesi (nanokapsülller, nanoemülsiyonlar, nanodispersiyonlar, nanolifler, vb.)
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster