Kaynaklar
|
K1. Rashidi, L., & Khosravi-Darani, K. (2011). The applications of nanotechnology in food industry. Critical reviews in food science and nutrition, 51(8), 723-730.
K2. Singh, T., Shukla, S., Kumar, P., Wahla, V., Bajpai, V. K., & Rather, I. A. (2017). Application of nanotechnology in food science: perception and overview. Frontiers in microbiology, 8, 1501, 1-7
K3. He, X., & Hwang, H. M. (2016). Nanotechnology in food science: Functionality, applicability, and safety assessment. Journal of Food and Drug Analysis, 24(4), 671-681.
|
Dersin İçeriği
|
Nanoteknolojinin temel prensipleri ve gıda endüstrisinde mevcut olan uygulamalar, nanosistem olarak gıdaların değerlendirilmesi, gıda kalite ve güvenliğinin nanoteknoloji yaklaşımları ile yükseltilmesi olanaklarının irdelenmesi (nanokapsülller, nanoemülsiyonlar, nanodispersiyonlar, nanolifler, vb.)
|