ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Nanolif Üretimi ve Gıda Uygulamaları GMÜ616 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Nanoteknolojinin kullanım alanlarını ve gıda uygulamalarını özetler.
    2-Nanolif üretim yöntemlerini kategorize eder.
    3-Elektro çekim yönteminin prensiplerini ve parametrelerini tanımlar.
    4-Lif özelliklerine etki eden nedenleri yorumlar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14342
    Ödevler2012020
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)0000
    Proje3014040
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5014040
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   184
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     6,13 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Nanoteknoloji ve gıda biliminde kullanımı K1 sayfa1-21
    2 Nanoyapılar K1 sayfa1-21
    3 Nanolifler ve kullanım alanları K1 sayfa1-21
    4 Nanolif üretiminde kullanılan hammaddeler K1 sayfa1-89
    5 Nanolif üretim yöntemleri K1 sayfa1-89
    6 Santrifüj ile nanolif üretimi K1 sayfa 90-154
    7 Solüsyon üfleme ile nanolif üretimi K1 sayfa 90-154
    8 Elektroçekim ve eriyik elektroçekim ile nanolif üretim yöntemi K1 sayfa 90-191
    9 Elektro çekim yönteminin prensipleri K1 sayfa 90-191
    10 Elektro çekim yöntemini etkileyen parametreler K1 sayfa 90-191
    11 Elektro çekim yönteminin avantaj ve dezavantajları K1 sayfa 90-191
    12 Nanoliflerin gıda mühendisliği uygulamalarında kullanımı I K1 sayfa192-340
    13 Nanoliflerin gıda mühendisliği uygulamalarında kullanımı II K1 sayfa192-340
    14 Nanoliflerin diğer uygulama alanları K1 sayfa192-340
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Seda ÖZGEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Ramakrishna, S. (2005). An introduction to electrospinning and nanofibers. World scientific.
    Yardımcı Kitap YK1. Andrady, A. L. (2008). Science and technology of polymer nanofibers. John Wiley & Sons. YK2. He, J. H., Liu, Y., Mo, L. F., Wan, Y. Q., & Xu, L. (2008). Electrospun nanofibres and their applications (pp. 163-165). Shawbury, UK: ISmithers
    Dersin Amacı Nanoteknoloji, nano yapı ve nano malzemeler hakkında bilgi verilmesi, nano lif üretim teknolojilerinin anlatılması ve elektro çekim yöntemi ile nanolif üretiminin prensipleri ve parametrelerinin anlatılması, nanoliflerin kullanım alanlarının incelenmesi ve gıda alanındaki uygulamaları hakkında temel bilgilerin edinilmesi.
    Dersin İçeriği Nanolif üretim teknolojilerinin temel prensipleri ile anlatılması, elektroeğirme, solüsyon üfleme, elektro üfleme ve santrifüj eğirme. Nanolif karakterizasyon yöntemlerinin incelenmesi ve nanoliflerin gıda alanındaki uygulamaları hakkında temel bilgilerin edinilerek gıda uygulamaları hakkında güncel gelişmelerin takibi.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Gıda bilimleri ve mühendisliği konularını en son gelişmeler dâhil olmak üzere üst düzeyde anlar ve uygulamalarını yapar. -
    2 Gıda bilimi ve teknolojisine yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem veya teknolojik ürün/süreç geliştiren ya da bilinen bir yöntemi yeni bir alana uygulayan kapsamlı bir çalışma yapar. 2
    3 Özgün bir araştırma sürecini bağımsız olarak algılar, tasarlar, uygulama ve sonuçlandırır; bu süreci yönetir. -
    4 Gıda bilimleri ve mühendisliği alanında en yeni bilgilere/literatüre ulaşır ve bunları kavrayarak araştırma yapabilmek için gerekli yöntem ve becerilerde üst düzeyde yeterliğe sahiptir. 4
    5 Akademik çalışmalarının çıktılarını saygın akademik ortamlarda yayınlayarak bilim ve teknoloji literatürüne katkıda bulunur. -
    6 Bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel gelişmeleri değerlendirme ve bilimsel tarafsızlık ve etik sorumluluk bilinciyle topluma aktarır. -
    7 Gıda bilimleri ve mühendisliği alanındaki fikirlerin ve gelişmelerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapar -
    8 Gıda bilimleri ve mühendisliği alanında çalışanlarla ve daha geniş bilimsel ve sosyal topluluklarla yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, bir yabancı dilde yazılı, sözlü ve görsel iletişim kurar ve tartışır. 2
    9 Gıda bilimleri ve mühendisliği alanı ile ilgili çalışmalarda bilimsel araştırma yöntemlerini kullanabilmede üst düzey beceriler kazanarak, verilerin elde edilmesi, değerlendirilmesi, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster