ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Nanolif Üretimi ve Gıda Uygulamaları GMÜ616 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Nanoteknolojinin kullanım alanlarını ve gıda uygulamalarını özetler.
    2-Nanolif üretim yöntemlerini kategorize eder.
    3-Elektro çekim yönteminin prensiplerini ve parametrelerini tanımlar.
    4-Lif özelliklerine etki eden nedenleri yorumlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Seda ÖZGEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Ramakrishna, S. (2005). An introduction to electrospinning and nanofibers. World scientific.
    Yardımcı Kitap YK1. Andrady, A. L. (2008). Science and technology of polymer nanofibers. John Wiley & Sons. YK2. He, J. H., Liu, Y., Mo, L. F., Wan, Y. Q., & Xu, L. (2008). Electrospun nanofibres and their applications (pp. 163-165). Shawbury, UK: ISmithers
    Dersin Amacı Nanoteknoloji, nano yapı ve nano malzemeler hakkında bilgi verilmesi, nano lif üretim teknolojilerinin anlatılması ve elektro çekim yöntemi ile nanolif üretiminin prensipleri ve parametrelerinin anlatılması, nanoliflerin kullanım alanlarının incelenmesi ve gıda alanındaki uygulamaları hakkında temel bilgilerin edinilmesi.
    Dersin İçeriği Nanolif üretim teknolojilerinin temel prensipleri ile anlatılması, elektroeğirme, solüsyon üfleme, elektro üfleme ve santrifüj eğirme. Nanolif karakterizasyon yöntemlerinin incelenmesi ve nanoliflerin gıda alanındaki uygulamaları hakkında temel bilgilerin edinilerek gıda uygulamaları hakkında güncel gelişmelerin takibi.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster