ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıdalarda Taklit ve Tağşiş Belirleme Teknikleri GMÜ618 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıda taklit ve tağşiş uygulamalarını ve bunların tespit etme yöntemlerini tanımlar
    2-Gıdaların özgünlüğünü ve saflığını belirler.
    3-Gıdaların kalite kontrol analizlerini uygular.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi, Didar Üçüncüoğlu
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Hellberg, R., Everstine, K., Sklare, S. (2020). Food Fraud. A Global Threat with Public Health and Economic Consequences, Acedemic Press K2. Galanakis, C.M. (2021). Food Authentication and Traceability, Academic Press
    Yardımcı Kitap YK1. Amante, E., Lin, H. (2022). Novel Food Analytical Methods. Food Chemistry Books on Elsevier
    Dersin Amacı Gıdaların orijini belirlemek, özgünlük ve saflık kontrol yöntemleri ile taklit ve tağşiş analiz yöntemlerini tanımak. Dünya çapında yaşanan hileli gıda vakalarını öğrenmek.
    Dersin İçeriği Gıdaların otantisitesi belirleme yöntemleri. Gıdalardaki taklit ve tağşiş uygulamaları. Saflık, kalite ve kontrol analiz yöntemleri. İlgili asal mevzuat.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster