Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğretim Üyesi, Didar Üçüncüoğlu
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Hellberg, R., Everstine, K., Sklare, S. (2020). Food Fraud. A Global Threat with Public Health and Economic Consequences, Acedemic Press
K2. Galanakis, C.M. (2021). Food Authentication and Traceability, Academic Press
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Amante, E., Lin, H. (2022). Novel Food Analytical Methods. Food Chemistry Books on Elsevier
|
Dersin Amacı
|
Gıdaların orijini belirlemek, özgünlük ve saflık kontrol yöntemleri ile taklit ve tağşiş analiz yöntemlerini tanımak. Dünya çapında yaşanan hileli gıda vakalarını öğrenmek.
|
Dersin İçeriği
|
Gıdaların otantisitesi belirleme yöntemleri. Gıdalardaki taklit ve tağşiş uygulamaları. Saflık, kalite ve kontrol analiz yöntemleri. İlgili asal mevzuat.
|