ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Hasta Çocuk Eğitimi ÇG518 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Hastanede yatan çocukları gelişimsel olarak açıklar.
    2-Hastanede çocuk- aile- sağlık personeli ilişkisinin önemini açıklar.
    3-Hasta çocukları hastane yaşantısına hazırlamaya ilişkin yöntemleri açıklar.
    Ön Koşul Ön koşul dersi yoktur.
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Güzin Yasemin TUNÇAY
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Ay Akça F., ve ark. Temel Hemşirelik, Kavramlar, İlkeler, Uygulamalar, Ed.: Fatma Akça Ay, 1. Baskı, İstanbul Medikal Yayıncılık, İstanbul, 2007. K2. Sağlık Kuruluşlarında Çocuk, Ed.: Pınar Bayhan, İsmihan Artan, Hedef Yayınevi,2020, Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Hastanede yatan çocukların özellikleri ve ruhsal durumları, çocuk-aile-sağlık personeli etkileşimi, çocukları hastane yaşantısına hazırlama ve bu konuda ailelere rehberlik etme, hastanede çocuklara yönelik eğitim programları hazırlama ve uygulama ile ilgili yeterlilikler kazandırmaktır.
    Dersin İçeriği Hastanede yatan çocukların tanımı ve sınıflandırılması, akut ve kronik hastalığa sahip çocukların özellikleri, akut ve kronik hastalığa sahip çocukların özellikleri, hastanede çocuk-aile-sağlık personeli etkileşimi, hasta çocukları hastane yaşantısına hazırlamaya ilişkin yöntemler, çocukların gelişim özelliklerine ve hastalık özelliklerine göre hastane ortamın hazırlanması, hasta çocuklarda karşılaşılan sorunlar, hasta çocukların ailelerine yönelik rehberlik çalışmaları, hasta çocukları hastane ortamında izleme, hasta çocukların özelliklerine uygun eğitim programları, hasta çocukların özelliklerine uygun eğitim program örnekleri, hasta çocukların özelliklerine uygun eğitim programlarının planlanması, hasta çocukların özelliklerine uygun eğitim programlarının planlanması ve uygulama, hasta çocukların özelliklerine uygun eğitim programlarının değerlendirilmesi.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster