ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    UZMANLIK ALAN DERSİ HPH700 GÜZ-BAHAR 8+0 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Tez konusu belirlemeye yardımcı kaynaklar bulur.
    2-Tez konusu belirler.
    3-Konuyla ilgili kaynaklara ulaşır.
    4-Tez yazım kurallarını uygular.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

(100)

SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)148112
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14456
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)0000
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 10012020
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   188
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     6,27 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Danışman ve öğrenci tarafından tespit edilecek konular Seçilen konu ile ilgili kitap, makale, bildiri, tez, vb. yayınlar 1
    2 Danışman ve öğrenci tarafından tespit edilecek konular Seçilen konu ile ilgili kitap, makale, bildiri, tez, vb. yayınlar 2
    3 Danışman ve öğrenci tarafından tespit edilecek konular Seçilen konu ile ilgili kitap, makale, bildiri, tez, vb. yayınlar 3
    4 Danışman ve öğrenci tarafından tespit edilecek konular Seçilen konu ile ilgili kitap, makale, bildiri, tez, vb. yayınlar 4
    5 Konunun Araştırılması ve Tartışılması 1 Seçilen konu ile ilgili kitap, makale, bildiri, tez, vb. yayınlar 5
    6 Konunun Araştırılması ve Tartışılması 2 Seçilen konu ile ilgili kitap, makale, bildiri, tez, vb. yayınlar 6
    7 Konunun Araştırılması ve Tartışılması 3 Seçilen konu ile ilgili kitap, makale, bildiri, tez, vb. yayınlar 7
    8 Konunun Araştırılması ve Tartışılması 4 Seçilen konu ile ilgili kitap, makale, bildiri, tez, vb. yayınlar 8
    9 Konunun Araştırılması ve Tartışılması 5 Seçilen konu ile ilgili kitap, makale, bildiri, tez, vb. yayınlar 8
    10 Konunun Araştırılması ve Tartışılması 6 Seçilen konu ile ilgili kitap, makale, bildiri, tez, vb. yayınlar 9
    11 Konunun Araştırılması ve Tartışılması 7 Seçilen konu ile ilgili kitap, makale, bildiri, tez, vb. yayınlar 10
    12 Konunun Araştırılması ve Tartışılması 8 Seçilen konu ile ilgili kitap, makale, bildiri, tez, vb. yayınlar 11
    13 Konunun Araştırılması ve Tartışılması 9 Seçilen konu ile ilgili kitap, makale, bildiri, tez, vb. yayınlar 12
    14 Konunun Araştırılması ve Tartışılması 10 Seçilen konu ile ilgili kitap, makale, bildiri, tez, vb. yayınlar 13
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu DOÇ. Dr.SATI DİL
    Dersi Verenler

1-)Profesör Dr. Satı Dil

2-)Doçent Dr. Ceyhun Türkmen

3-)Doktor Öğretim Üyesi Sevcan Toptaş Kılıç

4-)11090 11090 11090

5-)Doçent Dr. Serdar Aykut

6-)Doçent Dr. Songül Kamışlı

7-)11105 11105 11105

8-)Doktor Öğretim Üyesi Nilay Şahan

9-)Doktor Öğretim Üyesi Aslı Tok Özen

10-)Doktor Öğretim Üyesi Hilal Altundal Duru

Ders Yardımcıları Doç. Dr. Satı Dil Dr. Öğrt. Üyesi Sevcan Toptaş Kılıç Dr. Öğrt. Üyesi Serdar Aykut Doç. Dr. Songül Kamışlı Dr. Öğrt. Üyesi Gülendam Akgül Dr. Öğrt. Üyesi Aslı TOK ÖZEN Dr. Öğrt. Üyesi Ceyhun Türkmen Dr.Öğrt. Üyesi Nilay ŞAHAN Dr. Öğ. Üyesi Tuğba Arslan
    Kaynaklar Tez konusu ile ilgili tüm kitap, makale, bildiri, tebliğ, tez, araştırma raporları vb yayınlar.
    Yardımcı Kitap Tez konusu ve benzer konularla ilgili araştırmalar.
    Dersin Amacı Öğrencilerin tez sürecini yönetmek ve yönlendirmektir.
    Dersin İçeriği Öğrenciler ilgilendikleri konuları belirler, bununla ilgili alanyazın taraması yapar, araştırma sürecini planlar, veri toplar, analiz eder, yorumlar, sonuçlar çıkarır, bulguları düzenler ve rapor haline getirir
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Birey, aile ve topluma kuramsal, kanıta dayalı ve uygulamalı bilgileri kullanarak psikiyatrik hemşirelik bakımını verir, verdiği bakımın etkisini değerlendirir ve kaydeder. -
    2 Ruhsal bozukluğu olan bireylerin tedavisi, bakımı ve rehabilitasyonuna yönelik güncel bilgi, kavram ve ilkeleri geliştirir. -
    3 Bireyi biyolojik, psikolojik, sosyal, kültürel ve manevi yönleri ile bir bütün olarak değerlendirir. -
    4 Psikiyatri hemşireliğine özgü bilgi ve becerilerini kullanarak ruh sağlığı ekibi ve diğer disiplinlerle işbirliği içinde çalışır. -
    5 Psikososyal koruma, önleme, izleme ve değerlendirme çalışmalarında psikiyatri hemşireliği alanındaki eğitim ve araştırma becerilerini kullanır. 5
    6 Araştırma sürecinde, planlı veri toplama, elde ettiği verileri çözümleme, yorumlama ve raporlamada bilimsel yöntemleri etkin biçimde kullanır. 5
    7 Psikiyatri hemşireliğinin eğitim, uygulama, araştırma ve yönetim alanlarında bilişim ve bakım teknolojilerini etkili kullanır. 5
    8 Ruh sağlığı hemşireliğinin geliştirilmesi için ulusal ve uluslararası sağlık politikası çalışmalarına katkıda bulunur. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster