ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    PSİKOLOJİK BAKIMDA YARDIM ve DANIŞMANLIK BECERİLERİ HPH517 GÜZ-BAHAR 2+1 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Psikolojik bakım için yardım ilişkisine rehberlik eden temel değerleri açıklayarak örneklendirir.
    2-Bireysel gelişim için fırsat geliştirme modelinin basamaklarını kendi bakım uygulamalarında gösterir.
    3-Örnek vakalara ileri düzey iletişim becerilerini kullanarak tepkide bulunur.
    4-Yardım etmede kullanılan psikolojik bakım danışmanlık becerilerini klinik uygulamalarına uyarlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Songül Kamışlı
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Egan, G. (2011) Psikolojik Danışma Becerileri (çev: Özlem Yüksel) Kaknüs Psikoloji Yayınları 527, İstanbul K2. Egan, G. (2014). Danışma becerileri üzerine alıştırmalar. (çev:Müzeyyen Baturay) Kaknüs Yayınları, 642, İstanbul K3. Danish, S. J., D?aguelli, A.R., Hauer, A. L. (1994). Helping Skills: A Basic Training Program, (Yardım Becerileri: Temel eğitim programı) çev. Füsun Akkoyun, Form Ofset. Ankara. K4. Arnold, E., Underman Boggs, K. Interpersonal Relationships, third edition, 1999, WB Saunders Company, Philadelphia. K5. Nelson-Jones, R. (2014) Uygulamalı Danışmanlık ve Yardım Becerileri (5ed) Nobel Akademik Basım ve Yayın, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1. Dryden, W., Reeves A. Key Issues for Counseling in Action (2017) (Psikolojik Danışma Uygulamalarında Temel Konular) Çev: Füsun Akkoyun, Nobel Akademi, Ankara.
    Dersin Amacı Öğrencilerin uygulama alanlarında bakım verdikleri bireylerle yardım ilişkisi kurabilmesi, ileri düzey iletişim becerilerini kullanabilmesi ve bireysel gelişim modeli yaklaşımı ile psikolojik bakım için temel danışmanlık becerilerinin kazandırılması
    Dersin İçeriği Yardım etme mesleklerinde kullanılan, temel yardım modellerinden birisi olan danışandan hız alan ve bireysel gelişim yaklaşımı aracılığı ile psikolojik bakım için danışmanlık becerileri
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster