Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Genel Bilgilendirme Toplantısı
|
|
2
|
Konunun Seçimi ve Tartışılması
|
|
3
|
|
|
4
|
|
|
5
|
Konunun Araştırılması ve Tartışılması
|
|
6
|
|
|
7
|
|
|
8
|
|
|
9
|
|
|
10
|
|
|
11
|
|
|
12
|
|
|
13
|
|
|
14
|
|
|
Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Prof. Dr. Tünay Kontaş Aşkar, Doç. Dr. Özcan Özkan, Dr. Öğretim Üyesi Şinasi Aşkar, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Tokar, Dr. Öğretim Üyesi Tarkan Yorulmaz
|
Dersi Verenler
|
1-)10246 10246 10246 2-)Profesör Dr. Tünay Kontaş Aşkar 3-)Doçent Dr. Şinasi Aşkar
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
1. "Türkiye Bilimler Akademisi. Bilimsel Araştırmada Etik ve Sorunları. Ankara: Türkiye Bilimler Akademisi, 2002. "
2. "Üstdal, Muzaffer ve Kural Gülbahar. Bilimsel Araştırma Nasıl Yapılır, Nasıl Yazılır, İstanbul: Beta Basım Yayım, 1997 "
3. Ankara Üniversitesi, SBE, Lisansüstü Tez Yazım Kuralları, Ankara, 2006, http://www.ankara.edu.tr/institutes/sosyal/tez_ onerisi_hazirlama_ yonergesi.html (13 Mayıs 2006).
4. California Berkeley University Library (2009). APA Style Citations (American Psychological Association). Erişim: [http://www.lib.berkeley.edu/instruct/guides/apastyle.pdf]. EriGim Tarihi: 29 Ağustos 2009.
|
Yardımcı Kitap
|
1. Day, A. Robert. Bilimsel Makale Nasıl Yazılır, Nasıl Yayımlanır. Gülay Aşkar Altay (çev.), 8.Basım, Ankara: TÜBİTAK Yayınları, 2003.
2. Karasar, Niyazi. Araştırmalarda Rapor Hazırlama. 8. Basım, Ankara: Alkm Yayınevi , 1995.
3. Murray Rowenna Anı Yayıncılık, Tez nasıl yazılır? (Çeviren :Şakir Çınkır) Ankara,2016
|
Dersin Amacı
|
Öğrencilerin tez sürecini yönetmek ve yönlendirmektir
|
Dersin İçeriği
|
Tez konunun seçimi, tartışılması ve araştırılması
|