ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Güvenliği ve Çevre CSY511 GÜZ-BAHAR 3+0 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıda güvenliğinin önemini değerlendirir.
    2-Mikroorganizma ve sanitasyon ilişkisini tanımlar.
    3-Gıda kalıntılarını örneklendirir.
    4-Bir işletmede hijyen açısından dikkat edilmesi gereken hususları listeler.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe/İngilizce
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi İlker ŞİMŞEK
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Püssa, T. (2014). Principles of Food Toxicology (2nd ed.). Taylor & Francis Group, New York. K2. Tayar, M., Yarsan, E. (2014). Veteriner Halk Sağlığı, Dora Basın Yayın Dağıtım Ltd. Şti., Bursa.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin amacı; sağlıklı toplumların oluşmasında gıda güvenliğinin öneminin anlatılması, üretimden tüketime kadar olan zincir içerisinde gıdanın insan sağlığına zarar verecek organik ve inorganik zararlıları anlatır.
    Dersin İçeriği Gıda güvenliği konularını anlatır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster