Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Giriş - Nutrigenetik ve Nutrigenomik
|
K1-Bölüm 1
|
2
|
Mikrobesinleri Etkileyen Solute Transporter Genlerinde Varyasyonlar
|
K1-Bölüm 2
|
3
|
Karmaşık Gıdaların Fizyolojik Etkilerinin Çözülmesinde Nutrigenomik Yaklaşımlar
|
K1-Bölüm 4
|
4
|
Nutrigenetik ile Kardiyovasküler Hastalık Riskini Modüle Etme
|
K1-Bölüm 5
|
5
|
Nutrigenetik ile Obezite ve Diyabet Riskini Modüle Etme
|
K1-Bölüm 6
|
6
|
Nutrigenetik ve Crohn Hastalığı
|
K1-Bölüm 7
|
7
|
İnflamatuar Bağırsak Hastalıklarında Mikrobiyom ve Konak Etkileşimleri
|
K1-Bölüm 8
|
8
|
İnflamatuvar Bağırsak Hastalıklarında Besin ve Gen Etkileşimlerini
|
K1-Bölüm 9
|
9
|
İnflamatuvar Bağırsak Hastalıklarında Besin ve Gen Etkileşimlerini Anlamak İçin Hücre-Spesifik Gen İfade Modellerinin Önemi
|
K2-Bölüm 9
|
10
|
Nutrigenetik / Nutrigenomik Teknolojileri
|
K1-Bölüm 15
|
11
|
Gıda Endüstrisinde Nutrigenomik
|
K2-Bölüm 12
|
12
|
Pratikte Beslenme Genomiği
|
K1-Bölüm 16
|
13
|
Nutrigenomik ve Kişiselleştirilmiş Beslenme için Halk Sağlığı Bağlamı
|
K1-Bölüm 20
|
14
|
Nutrigenomik ve Halk Sağlığı
|
K1-Bölüm 21
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Alanı ile ilgili temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir.
|
-
|
2
|
Ekosisteme ait temel bileşenler hakkında bilgileri uzmanlık düzeyinde geliştirir.
|
3
|
3
|
Çevre Sağlığı alanında elde edinilen bilgileri farklı disiplinler ile birleştirerek yorumlar ve yeni bilgiler oluşturur.
|
4
|
4
|
Uzmanlık gerektiren sorunları bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak çözer.
|
-
|
5
|
Çevre Sağlığı ile ilgili bilgileri eleştirel bir şekilde değerlendirir.
|
-
|
6
|
Çevre Sağlığı ile ilgili veri toplama, yorumlama, bilimsel etik değerleri göz önünde bulundurur.
|
-
|
7
|
Çevre Sağlığı alanı ile ilgili konularda iyileştirme stratejiler geliştirir ve yönetim planları hazırlar.
|
-
|
8
|
Disiplinler arası bireysel ve takım halinde çalışabilme ve sorumluluk alma becerisini kazanır.
|
4
|
9
|
Alanı ile ilgili yazılı ve sözlü iletişim kurma tekniklerine hâkim olur.
|
-
|
10
|
Alanı ile ilgili yasal mevzuat hakkında bilgi sahibi olur ve bu mevzuatları yorumlar.
|
-
|
11
|
Alanı ile ilgili evrensel, toplumsal ve mesleki etik değerleri göz önünde bulundurur.
|
-
|