Ön Koşul
|
Yok
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Demet Aktaş
Prof. Dr. Gülcihan Yıldırım
Dr. Öğr. Üyesi Sakine Yılmaz
|
Dersi Verenler
|
1-)11043 11043 11043
|
Ders Yardımcıları
|
Doç Dr. Demet Aktaş
Prof. Dr. Gülcihan Yıldırım
Dr. Öğr. Üyesi Sakine Yılmaz
|
Kaynaklar
|
K1. Arıkan, R. (2012). Araştırma Yöntem ve Teknikleri, Ankara: Nobel Akademik Yayıncılık.
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
Dersin Amacı
|
Eğitim ve öğretimin temel ilke ve kavramlarını tanımlar. Öğrenme ve öğretme stratejilerinin farkına varır. Görsel-işitsel araçları hazırlama ve kullanma tekniklerinin önemini kavrar. İnteraktif eğitim tekniklerini açıklar. Yetişkin eğitimini ayırt eder. Yeterliliğe dayalı öğrenmenin önemini açıklar. Eğitim ve öğretim tekniklerinin sunumdaki etkisinin farkına varır.
|
Dersin İçeriği
|
Öğrencinin ilgi ve ihtiyacı doğrultusunda seminer konusunun belirlenmesi, Literatür taraması, Veri toplama, Veri analizi, Veri analizi, Rapor hazırlama, Sunum yapma
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Hemşirelik lisans yeterliliklerine dayalı olarak Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanında teorik ve uygulama bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir.
|
-
|
2
|
Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanında teorik ve uygulama bilgilerini davranışa dönüştürür.
|
-
|
3
|
Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği ile ilgili disiplinler arasında profesyonel iletişim ve etkileşimin önemini tanımlar.
|
-
|
4
|
Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği uygulamalarında kanıta dayalı hemşirelik bakımından yararlanır.
|
-
|
5
|
Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanındaki güncel bilimsel bilgiye ulaşır.
|
-
|
6
|
Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanındaki bilimsel araştırmalarda kullanmak için uygun bilimsel araştırma yöntemlerini kullanır.
|
-
|
7
|
Güncel gelişmelerden ve araştırmalarından elde ettiği sonuçları, alanındaki ve dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir biçimde aktarır.
|
-
|
8
|
Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği ile ilgili bilgileri eleştirel bir gözle değerlendirir.
|
-
|
9
|
Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirir.
|
-
|