ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Öğretimi Uygulaması HDK506 GÜZ-BAHAR 0+8 S 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Doğum ve kadın sağlığı hemşireliği eğiticisinin uygulama alanlarındaki temel özelliklerini tanımlar.
    2- Uygulama alanlarında kritik düşünme ve aktif öğrenmeyi sağlayan öğretim yöntemlerini açıklar.
    3-Uzman eğiticinin gözetimi altında klinik uygulamalara katılıp hemşirelik bakımını düzenler.
    4- Uygulama alanında etkin yazılı ve sözlü iletişim becerisi kullanarak, ekip üyeleri işbirliği yapar.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Sakine Yılmaz
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları
    Kaynaklar K1.Taşkın, L. (2017). Doğum ve Kadın Sağlığı Hemşireliği. (13.Baskı). Akademisyen Kitapevi, Ankara K2. Karaca Saydam, B. (2019). Olgularla Jinekolojik Hastalıklarda Bakım. (1. Baskı). Ankara Nobel Tıp Kitabevi, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1. Taşkın, L., Eroğlu, K., Terzioğlu, F., Vural, G., & Kutlu, Ö. (2019). Hemşire ve Ebeler İçin Doğum ve Kadın Sağlığı Uygulama Rehberi. Palme Yayıncılık, Ankara.
    Dersin Amacı Bu derste öğrenciye, klinik ve laboratuvar uygulama alanlarında, kadın sağlığını bütüncül bir bakışla ele alma, sorun alanlarını belirleme ve sorunlara yönelik çözüm üretmede kanıta dayalı veri ve girişimlerle bağdaştırarak, hemşirelik uygulamalarını analiz ve sentez etme, doğum kadın sağlığı ve hastalıkları hemşireliği lisans dersi uygulamasının öğretiminde rehberlik edecek bilgi ve becerilerinin kazandırılması amaçlanmıştır.
    Dersin İçeriği 1. Doğum ve kadın sağlığı hemşireliği eğiticisinin uygulama alanlarındaki temel özelliklerini tanımlar. 2. Kadın sağlığı hemşireliği uygulama alanlarında kritik düşünme ve aktif öğrenmeyi sağlayan öğretim yöntemlerini tanır. 3. Kadın sağlığı hemşireliği öğretim uygulamasında kadın sağlığına ilişkin bilgi toplama ve edindiği bilgileri uygulama becerisi kazanır ve bağımsız olarak yürütür. 4. Uygulama alanlarında öğrenci değerlendirilmesinde kullanılan yeni yöntemleri bilir ve kullanır. 5. Kadın sağlığı hemşireliği öğretim uygulamasında öğrencisi ile birlikte vaka analizlerini yönetir ve güncel bilgiler ve uygulamalar ile bağdaştırarak tartışır. 6. Uzman eğiticinin gözetimi altında klinik ve laboratuvar uygulamalarına katılıp, öğrencisi ile birlikte doğum ve kadın sağlığı ile ilgili hemşirelik eğitim ve bakımlarını değerlendirir. 7. Kadın sağlığı hemşireliği öğretim uygulama alanında etkin yazılı ve sözlü iletişim/sunum becerisi kullanarak, ekip üyeleri ile iletişim ve işbirliği kurar. 8. Uzman eğiticinin gözetimi altında klinik ve laboratuvar uygulamalarında, sorumlu olduğu öğrenci veya bireylere liderlik yapar. 9. Ülkemizde, uygulama alanlarında kadının sağlığını etkileyen faktörleri dikkate alarak belirlenen sorunların çözümüne yönelik öneriler geliştirir. 10. Kadın sağlığı hemşireliği klinik ve laboratuvarlarda yapılan girişimler konusunda kanıta dayalı uygulamalar hakkında gerekli bilgiyi edinir ve kanıta dayalı verilerden yararlanarak öğrencisi ile birlikte eğitim, danışmanlık ve bakım yürütür.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster