Kaynaklar
|
K1.
Temizkan, S.P. & Çiçek, D. (2020). Sağlık Turizmi Kavramı ve Özellikleri. S.P. Temizkan (ed.), Sağlık Turizmi, Detay Yayıncılık, Ankara.
K2.
Doğan, S. & Çömelekli, T. (2020). Sağlık Turisti. M. Tuncer (ed.), Farklı Boyutları ile Sağlık Turizmi, Detay Yayıncılık, Ankara.
|
Yardımcı Kitap
|
YK. 1. Fırat, E. (2020). Sağlık Turizmine Ekonomik Kalkınma Açısından Genel Bir Bakış. M. Tuncer (ed.), Farklı Boyutları ile Sağlık Turizmi, Detay Yayıncılık, Ankara.
YK 2. Acar, Y. (2020). Sağlık Turizmi ve Kamu Uygulamaları. M. Tuncer (ed.), Farklı Boyutları ile Sağlık Turizmi, Detay Yayıncılık, Ankara.
YK 3. Ünüvar, İ. (2020). Türkiye`de Sağlık Turizmi Ve Ekonomik Boyutu. M. Tuncer (ed.), Farklı Boyutları ile Sağlık Turizmi, Detay Yayıncılık, Ankara.
YK 4. Özdemir, Ş. (2020). Girişimciler İçin Yenilikçi Bir Fırsat: Türkiye`de Sağlık Turizmi Girişimciliği. M. Tuncer (ed.), Farklı Boyutları ile Sağlık Turizmi, Detay Yayıncılık, Ankara.
YK 5. Yüksel, A. (2020). Sağlık Turizminde Etik. M. Tuncer (ed.), Farklı Boyutları ile Sağlık Turizmi, Detay Yayıncılık, Ankara.
YK 6. Tuncer, M. (2020). Sağlık Turizminde Eğitim: Yükseköğretim Kurumlarına Yönelik Bir Araştırma. M. Tuncer (ed.), Farklı Boyutları ile Sağlık Turizmi, Detay Yayıncılık, Ankara.
YK 7. Özdemir, H. (2020). Türkiye?nin Termal Turizm Potansiyeli. M. Tuncer (ed.), Farklı Boyutları ile Sağlık Turizmi, Detay Yayıncılık, Ankara.
YK 8. Kara, M. (2020). Yaşlı ve Engelli Turizmi. M. Tuncer (ed.), Farklı Boyutları ile Sağlık Turizmi, Detay Yayıncılık, Ankara.
YK 9. Dağdeviren, A. (2020). Sağlık Turizminde Küresel Eğilimler. M. Tuncer (ed.), Farklı Boyutları ile Sağlık Turizmi, Detay Yayıncılık, Ankara.
YK 10. Bayram, M. (2020). Sağlık Turizmi Hizmetlerinde Standart Oluşumu ve Akreditasyon. M. Tuncer (ed.), Farklı Boyutları ile Sağlık Turizmi, Detay Yayıncılık, Ankara.
YK 11. Aktan, E. (2020). Yeni Nesil Sağlık İletişimi: Termal Turizm İşletmelerinin Twitter Kullanımlarının İncelenmesi. M. Tuncer (ed.), Farklı Boyutları ile Sağlık Turizmi, Detay Yayıncılık, Ankara.
YK 12. İşliyen, M. (2020). Turizm Gazetelerinde Sağlık Turizmi Haberlerinin Sunumu. M. Tuncer (ed.), Farklı Boyutları ile Sağlık Turizmi, Detay Yayıncılık, Ankara.
|
Dersin İçeriği
|
Bu dersin içeriğinde sağlık turizmi kavramı ve özellikleri, sağlık turisti, sağlık turizmine ekonomik kalkınma açısından genel bir bakış, sağlık turizmi ve kamu uygulamaları, Türkiye`de sağlık turizmi ve ekonomik boyutu, girişimciler için yenilikçi bir fırsat: Türkiye`de sağlık turizmi girişimciliği, sağlık turizminde etik, sağlık turizminde eğitim: yükseköğretim kurumlarına yönelik bir araştırma, Türkiye`nin termal turizm potansiyeli, yaşlı ve engelli turizmi, sağlık turizminde küresel eğilimler, sağlık turizmi hizmetlerinde standart oluşumu ve akreditasyon, yeni nesil sağlık iletişimi: termal turizm işletmelerinin twitter kullanımlarının incelenmesi, turizm gazetelerinde sağlık turizmi haberlerinin sunumu konuları yer almaktadır.
|