ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Osmanlıda Eğitimin Modernleşmesi TAR554 BAHAR 3+0 Fak./ Üni. S 7
    Öğrenme Çıktıları
    1-Osmanlıda klasik eğitim sistemi ile modern eğitim sistemi arasındaki farkları kavrar
    2-Osmanlıda modern eğitime geçiş sürecini analiz eder.
    3-Osmanlı;da eğitim reformları hakkında bilgi sahibi olur.
    4-Osmanlı eğitim politikalarını ve bunların sonuçlarını tartışır.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet BEŞİRLİ
    Dersi Verenler

1-)10059 10059 10059

Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar AKYÜZ Yahya. Türk Eğitim Tarihi, Türk Koleji Yayınları, İstanbul, 1993. ERGİN Osman. Türkiye Maarif Tarihi, I-V, Osmanbey Matbaası, İstanbul, 1939 SOMEL Selçuk Akşin. Osmanlı?da Eğitimin Modernleşmesi (1839-1908), İletişim Yayınları, İstanbul, 2010. TEKELİ İlhan ve Selim İLKİN. Osmanlı İmparatorluğu?nda Eğitim ve Bilgi Üretim Sisteminin Oluşumu ve Dönüşümü, TTK Basımevi, Ankara, 1993 UNAT Faik Reşit. Türkiye Eğitim Sisteminin Gelişmesine Tarihi Bir Bakış, M.E.B. Yayınları, Ankara, 1964.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Osmanlıda modern eğitim sisteminin kuruluşu ve gelişimi hakkında bilgi sahibi olmak ve bu süreçteki eğitim politikalarını tartışmak
    Dersin İçeriği Osmanlı Klasik Eğitim Sistemi, Osmanlı Modernleşmesi ve Eğitime Yansıması: İlk Modern Eğitim Kurumlarının Tesisi, II. Mahmud Dönemi Reformları, Tanzimat Dönemi Eğitim
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster