ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yakınçağ Tarihi Araştırmaları ve Metodoloji TAR538 BAHAR 3+0 S 8
    Öğrenme Çıktıları
    1-Yakınçağ tarihiyle ilgili yapılmış araştırma konuları hakkında bilgi sahibi olur
    2-Yakınçağ tarihi ile ilgili çalışmaları bilir.
    3-Bu araştırmaları metodolojik olarak tahlil edebilir
    4-Yakınçağ tarihine dair konu belirlemede beceri kazanır
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

(100)

SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)10440
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)4014040
    Proje5011010
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 10000
    Diğer 015115
    Toplam İş Yükü(Saat)   147
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     4,9 ---- (5)
    Dersin AKTS Kredisi   8
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Osmanlı Yakınçağ Tarihi Araştırmalarının Genel Muhteviyatı
    2 Osmanlı Modernleşmesi Kavramı, Osmanlı Yenileşmesi Üzerine Araştırmalar ve Tartışmalar
    3 Osmanlı Siyasi Tarih Araştırmaları
    4 Osmanlı Toplum Yapısıyla İlgili Çalışmalar
    5 Osmanlı Ekonomisi ve Mali Yapısıyla ile İlgili Çalışmalar
    6 Yerel Tarih Çalışmaları
    7 Osmanlı Eğitim Tarihi Çalışmaları
    8 Osmanlı Eğitim Tarihi Çalışmaları
    9 Osmanlı Askeri Tarih Araştırmaları
    10 Osmanlı Devlet Yapısı ve Bürokrasisi Hakkındaki Çalışmalar
    11 Osmanlı Kültür Tarihi Üzerine Yapılan Çalışmalar
    12 Osmanlı Bilim Tarihi Çalışmaları
    13 Yakınçağ Tarihi Araştırmalarında Konu Belirleme ve Yöntem Sorunları: Problemler ve Çözüm Arayışları
    14 Yakınçağ Tarihi Araştırmalarında Konu Belirleme ve Yöntem Sorunları: Problemler ve Çözüm Arayışları
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Ahmet ÖZCAN
    Dersi Verenler

1-)10941 10941 10941

Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar AFYONCU, Erhan. Tanzimat Öncesi Osmanlı Tarihi Araştırma Rehberi, Yeditepe Yayınevi, İstanbul, 2006. BAYRAK, M. Orhan. Osmanlı Tarihi Yazarları, Milenyum Yayınları, İstanbul, 2002. FAROQHI, Suraiya. Osmanlı Tarihi Nasıl İncelenir?, Tarih Vakfı Yurt Yayınları, İstanbul, 2001. SEYİTDANLIOĞLU, Mehmet. Türkiye`de Yönetim Tarihi Araştırmalarının Gelişimi Ve Durumu, Kamu Yönetimi Disiplini Sempozyumu Bildirileri, I. cilt, Ankara, 1995, 337-344.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Osmanlı Yakınçağ Tarihi alanında temel başlıklar altında yapılmış çalışmaları içerikleri ve araştırma yöntemleri açısından tahlil etmek.
    Dersin İçeriği -
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Sahalarında kazandıkları birikime dayalı olarak, araştırma yöntem ve tekniklerini ve kuramsal bilgileri etkin bir şekilde kullanır. 4
    2 Sahalarında edindikleri birikimi eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet etmek için kullanır. -
    3 Sahalarında bireysel ve bir proje dâhilinde ekip üyesi olarak çalışma yeterliliğine sahiptir. 3
    4 Sahalarında edinilen bilgi ve bulguları analitik bir yaklaşımla değerlendirir. 4
    5 Sahalarındaki çalışmalarda elde ettikleri nicel ve nitel verileri çeşitli iletişim araçları vasıtasıyla paylaşır. 3
    6 Farklı sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin planlanmasında yer alır 2
    7 Yabancı dil kullanarak tarih ve beşeri bilimlerin diğer alanlarında kuramsal ve uygulamalı bilgileri takip eder ve ilgili alanlardaki kişi ve kuruluşlarla bu bilgileri paylaşır.( Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyinde) 3
    8 Sahalarındaki bilgilerin paylaşılması sürecinde etik değerleri dikkate alır. 3
    9 Beşeri bilimler sahasında disiplinler arası araştırma ve inceleme yapar. 3
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster