ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    YÖNETİM VE ORGANİZASYON İŞL502 GÜZ-BAHAR 3+0 Z 7
    Öğrenme Çıktıları
    1-Örgütlerin tarihsel süreç içerisinde gösterdiği gelişimi tanımlar.
    2-Eleştirilen çeşitli kuram ve teorileri, temel kavramları, geliştirildiği dönem ve koşullara göre değerlendirir.
    3-Yöneticilerin karar verme sürecinde, örgütü analiz ederken kullandığı araçları ve ellerinde tuttukları yetki ve kontrolün sınırlarını açıklar.
    4-Hızla değişen küresel çevrede örgütlerin uyguladığı çeşitli stratejiler ve yaşadığı değişim süreçlerini tanımlar.
    5-Örgüt yapısının tasarlanmasında, geliştirilmesinde ve gerektiğinde yeniden değerlendirilmesi sırasında karşılaşılan temel sorunlar ve çözüm yollarını değerlendirir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Ela Özkan Canbolat
    Dersi Verenler

1-)Doçent Dr. Esra Erenler Tekmen

Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Halil Can, Öznur Aşan Azizoğlu, Eren Miski Aydın Organizasyon ve Yönetim , 2010,
    Yardımcı Kitap Sökmen, A. 2010. Yönetim ve Organizasyon, Detay yayınları, Ankara Bakan, İ., Paksoy, M. Yönetim ve Organizasyon, 2013, Lisans Yayıncılık
    Dersin Amacı Örgütsel olguları açıklamaya çalışan kuramsal bakış açılarının ele alındığı bir derstir. Analitik bir yaklaşımın benimsendiği bu derste, örgütsel kuramlardan yararlanarak, örgütsel yapı, strateji, teknoloji ve kültür boyutlarının, birbirleri ve çevresel etmenlerle etkileşimleri ele alınmaktadır. Ayrıca, örgütlerde karar verme, denetim, çatışma konuları irdelenmektedir. Bu dersi alan öğrencilerin, örgütleri yönetebilmek için gerekli davranış biçimlerine temel oluşturacak kuramsal bilgileri edinmeleri beklenmektedir.
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster