Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
İşletme ve muhasebenin tanımı, muhasebenin işlevleri
|
|
2
|
Muhasebe kuramının temel özellikleri, genel kabul görmüş muhasebe kavramları ve ilkeleri
|
|
3
|
İşletmelerin tutmak zorunda olduğu ticari defterler, temel finansal tablolar, bilânçonun tanımı ve temel bilânço eşitliği
|
|
4
|
Hesap kavramı ve hesapların işleyişi
|
|
5
|
Muhasebe süreci ve açılış kaydının yapılması
|
|
6
|
Ticari mal hareketlerinin muhasebeleştirilmesine giriş
|
|
7
|
Dönem sonu (aralıklı) envanter yöntemi
|
|
8
|
Sürekli (devamlı) envanter yöntemi
|
|
9
|
KDV hesaplarının işleyişi ve KDV tahakkuk kayıtları
|
|
10
|
Hazır değerler ve muhasebeleştirilmesi
|
|
11
|
Menkul kıymetler ve muhasebeleştirilmesi
|
|
12
|
Ticari alacaklar ve muhasebeleştirilmesi
|
|
13
|
Ticari alacaklar ile ilgili özel durumlar
|
|
14
|
Diğer dönen varlıklara ilişkin işlemlerin muhasebeleştirilmesi
|
|