ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA İKT527 GÜZ-BAHAR 3+0 S 7
    Öğrenme Çıktıları
    1-Sürdürülebilir Kalkınmayla ilgili kavram ve teorileri hakkında bilgi sahibi olur.
    2-Sürdürülebilirlik sorunu süreçlerini hakkında bilgi sahibi olur.
    3-Sürdürülebilirlik türleri hakkında bilgi sahibi olur.(Ekonomik, Sosyal ve Çevresel Sürdürülebilirlik)
    4-Sürdürülebilir kalkınma alanında güncel makaleleri okur ve yeni bir makale yazar ve aynı zamanda bu konuda politik önerilerde bulunur.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.. Dr. Harun YAKIŞIK
    Dersi Verenler

1-)Doktor Öğretim Üyesi Dilek Kutluay Şahin

Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Stavins, Robert N. Economics of the Environment: Selected Readings. 5th ed. New York, NY: W.W. Norton and Company, 2005
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu ders, "sürdürülebilir kalkınma" kavramının alternatif kavramlarını ve teorik temelleri öğretmeyi amaçlamaktadır. Sanayileşmiş ülkelerin sürdürülebilirlik sorunlarına (yani nüfusun yaşlanması, sürdürülebilir tüketim, kurumsal düzenlemeler, vb.) Odaklanmaktadır; Ve geçiş dönemindeki devletlerin ve ekonomilerin geliştirilmesi (diğer bir deyişle, büyümeyi yönetme, üretim kalıplarının sürdürülebilirliği, nüfus değişimi baskısı vs.).
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster