ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Anadolu Tarımının Tarihsel Gelişimi COG510 GÜZ-BAHAR 3+0 S 7
    Öğrenme Çıktıları
    1-Tarımın, dünya üzerinde ortaya çıkışını açıklar.
    2-Tarım ve hayvancılığın, uygarlıkların gelişmesindeki önemini değerlendirir.
    3-Anadolu topraklarının tarımsal özelliklerini açıklar.
    4-Anadolu`daki medeniyet ve devletlerdeki tarım ekonomisinin önemini analiz eder.
    5-Anadolu tarımının geleceği hakkında projeksiyonlar önerir.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Bekir GÖKMEN
    Dersi Verenler

    1-)Doktor Öğretim Üyesi Bekir Gökmen

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Göney, S. (1987). Türkiye Ziraatinin Coğrafi Esasları, Yayın No:2600, İstanbul:İstanbul Üniversitesi. K2. Birinci Köy ve Zİraat Kalkınma Kongresi. (1938). Türk Ziraat Tarihine Bir Bakış. İstanbul:Devlet Basımevi. K3. Doğanay, H. ve Coşkun, O. (2012). Tarım Coğrafyası. Ankara:Pegem Akademi.
    Yardımcı Kitap YK1. Grigg, D.B. (1974). The Agricultural System of The World, An Evolutionary Approach. Cambridge: Cambridge University Press. YK2. Grigg, D.B. (1995), An Introduction to Agriculture, London:Routledge.
    Dersin Amacı Tarım Kavramı ve Tarımsal Faaliyetlerin Kapsamını öğrenebilmek. Dünyada tarımın başlangıcı ve Anadolu`nun bu başlangıçtaki yerini ayırt etmek. Anadolu`da kurulan medeniyetler ve bunların ekonomilerinde tarımın yerini kavramak. Anadolu orijinli bitki ve hayvan türlerini öğrenmek ve bunların dünyaya yayılışlarının önemini farketmek. Anadolu`da hüküm sürmüş büyük devletlerin tarım ve toprak politikalarını öğrenmek. Türkiye Cumhuriyeti`ndeki tarımsal inkılapların önemini anlamak. Anadolu tarımının geleceğini hakkında çıkarımlar yapmak.
    Dersin İçeriği Tarım ve tarımın faaliyet kapsamı, İnsanoğlunun tarım faaliyetlerine başlaması ve Anadolu`nun tarımın doğması ve yayılmasındaki rolü, Anadolu`nun genel tarımsal yapısı ve Anadolu`da kurula gelmiş medeniyetlerde tarım sistemleri ve toprak yönetimi.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster