ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Osmanlı Devleti`nde Kütüphane Kültürü ve Bilimsel Hayata Katkıları BBY542 GÜZ-BAHAR 3+0 S 8
    Öğrenme Çıktıları
    1-Bu dersin sonunda öğrenci, Osmanlı kütüphanelerinin çeşitlerini tanır.
    2-Osmanlı kütüphaneleri dermeleri ve genişletilme yolları hakkında bilgi sahibi olur.
    3-Osmanlı Devleti`nde Kütüphane Kataloglarını tanır.
    4-Kütüphanelerin Osmanlı eğitim-öğretimine katkıları hakkında bilgi sahibi olur.
    5-Kütüphanelerin Osmanlı bilimsel yaşamına katkıları hakkında bilgi sahibi olur.
    6-Osmanlı kütüphanelerinin geçirmiş olduğu değişimi hakkında bilgi sahibi olur.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Hilal Çiftçi
    Dersi Verenler

1-)Doçent Dr. Hilal Çiftçi

Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Erünsal, İsmail.E. (1999). "Osmanlı Kütüphanelerinin Tarihi Gelişimi", Osmanlı Devleti`nde Bilim, Kültür ve Kütüphaneler içinde (235-246). Yay. Hazl. Özlem Bayram [ve diğerleri]. Ankara: Türk Kütüphaneciler Derneği.
    Yardımcı Kitap Tekeli, İlhan ve Sevim İlkin (1999). Osmanlı İmparatorluğu`nda Eğitim ve Bilgi Üretim Sisteminin Oluşumu ve Gelişimi. Ankara: Türk Tarih Kurumu.
    Dersin Amacı Dersin temel amacı Osmanlı döneminde kurulan kütüphanelerin dermeleri, çeşitleri, katalogları, Osmanlı eğitim-öğretim ve bilimsel yaşamına katkılarının incelenmesidir. Öğrencilerin Osmanlı?da kütüphane kültürünün gelişim süreci konusunda bilgi sahibi olmaları beklenir.
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster