ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Bankacılık Ürünleri/Hizmetleri ve Pazarlaması BAF513 GÜZ-BAHAR 3+0 S 7
    Öğrenme Çıktıları
    1-Bankacılık hizmet ve ürünlerini tanır.
    2-Bankacılık işlemlerini uygular ve uyulması gereken kuralları bilir.
    3-Bankacılık ürünlerini geliştirip organize eder.
    4-Bankacılık hizmet ve ürünlerinin pazarlamasına yönelik müşteri bazlı strateji geliştirebilir.
    5-Bankacılık sektöründe karşılaşılan müşteri türlerini tanıyarak yaşanabilecek çatışmalara ya da sorunlara çözüm odaklı yaklaşabilir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doktor Öğretim Üyesi Selim Cengiz
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Mehmet TAKAN ve Melek Acar BOYACIOĞLU. (2013). Bankacılık Teori Uygulama ve Yöntem. Mehmet Vurucu, Mustafa Ufuk Arı ,(2015 ), Bankacılık Ürün ve Hizmetleri
    Yardımcı Kitap Alptekin Güney, (2017), Banka İşlemleri
    Dersin Amacı Bu dersin amacı; temel fonksiyonu mevduat toplayıp kredi vermek olan bankaların temel ve yan hizmetleri hakkında kavramsal çerçeveyi anlatmak ve pazarlama yöntemlerini çeşitli senaryolar aracılığıyla aktarmak.
    Dersin İçeriği Bankacılık sistemi ve banka türleri, Bankaların mevduat hizmetleri ve uygulama esasları, Bankaların para transfer işlemleri ve uygulama esasları/Havale, Virman, EFT, Çek ve senet işlemleri, Kiralık kasa işlemleri, Döviz alım ve satım işlemleri, Sigorta hizmetleri, Bankalarda dış ticaret işlemleri, Teminat mektubu hizmetleri, Elektronik bankacılık hizmetleri, Risk yönetim ürünleri, Bankalarda bireysel pazarlama, Bankalarda kurumsal pazarlama.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster