Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Kredi yönetimi ile ilgili temel kavramlar
|
K1: Bölüm 1
|
2
|
Kredi türleri ve bankalarda kredi yönetim süreci
|
K2: Bölüm 1
|
3
|
Krediler fonksiyonunun organizasyon yapısı
|
K2: Bölüm 8
|
4
|
Kredi değerlendirme süreci, mali analiz ve hesaplamalar-1
|
|
5
|
Kredi değerlendirme süreci, mali analiz ve hesaplamalar-2
|
|
6
|
Nakdi Krediler: Ticari Krediler
|
K1: Bölüm 3
|
7
|
Nakdi Krediler: Bireysel Krediler
|
K1: Bölüm 6
|
8
|
Gayrinakdi Krediler
|
K1: Bölüm 4
|
9
|
Dış Krediler
|
K1: Bölüm 5
|
10
|
Sorunlu krediler ve takibi
|
K3: Bölüm 16
|
11
|
Kredi riski ve bankalarda risk yönetim süreci
|
K1: Bölüm 1 ve 2
|
12
|
Kredi derecelendirme kuruluşları ve fonksiyonları-1
|
K4: Bölüm 1, 2 ve 4
|
13
|
Kredi derecelendirme kuruluşları ve fonksiyonları-2
|
K4: Bölüm 1, 2 ve 4
|
14
|
Güncel Bilgiler
|
K3: Bölüm 13
|
Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Üyesi Sezer ÖKSÜZ
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1: Şakar, B. (2009). Banka Kredileri ve Yönetimi. Beta Basım Yayım, İstanbul.
K2: Vurucu, M. & Arı, M. (2017). Güncel Gelişmeler Işığında Bankacılıkta Kredi Bilgisi. Seçkin Yayıncılık, Ankara.
K3: Akgüç, Ö. (2014). Kredi Taleplerinin Değerlendirilmesi. Avcıol Basım Yayın, İstanbul.
K4. Seval, B. (2020). Kredi Derecelendirmesi. SPL Lisanslama Sınavları Çalışma Notları, Ankara.
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
Dersin Amacı
|
Bu dersin amacı, banka kredi türleri ve banka kredilerinin tesisi ve yönetim süreci ile ilgili bilgiler vermektir.
|
Dersin İçeriği
|
Kredi yönetimi ile ilgili temel kavramlar, Kredi türleri ve bankalarda kredi yönetim süreci, Krediler fonksiyonunun organizasyon yapısı, Kredi değerlendirme süreci, mali analiz ve hesaplamalar-1, Kredi değerlendirme süreci, mali analiz ve hesaplamalar-2, Nakdi Krediler: Ticari Krediler, Nakdi Krediler: Bireysel Krediler, Gayrinakdi Krediler, Dış Krediler, Sorunlu krediler ve takibi, Kredi riski ve bankalarda risk yönetim süreci, Kredi derecelendirme kuruluşları ve fonksiyonları-1, Kredi derecelendirme kuruluşları ve fonksiyonları-2, Güncel Bilgiler
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Finansal kurum ve enstrümanlarının temel fonksiyonlarını kavrar.
|
3
|
2
|
Bir kurum olarak bankaların genel işleyişini, bankalarda gerçekleştirilen faaliyetleri ve bankacılıkla ilgili kavramları bilir.
|
4
|
3
|
Bankacılık ve finans alanında karşılaşılan problemlere çözüm önerisi getirebilme becerisi kazanır.
|
3
|
4
|
Finansal piyasaların ve kuruluşların hukuki dayanakları hakkında bilgi sahibi olur.
|
-
|
5
|
Bir işletmenin finansal nitelikteki işlemlerini analiz eder ve yorumlar.
|
-
|
6
|
Finansal piyasalardaki riskleri belirler ve yönetir.
|
-
|
7
|
Alanında edindiği teorik ve uygulamalı bilgiyi kullanarak veri derleme, analiz etme ve değerlendirme becerisi kazanır.
|
4
|
8
|
Finansal ve iktisadi modelleri kurma, analiz etme ve yorumlama konusunda yetkin hale gelir.
|
-
|
9
|
Finans alanındaki teoriler ve yeni yaklaşımlar hakkında ileri düzeyde bilgi sahibi olur.
|
-
|
10
|
Bağlı olduğu kurumun finansal yönetimini detaylı olarak değerlendirebilme ve bu konuda her türlü sorumluluğu üstlenebilme yetisi kazanır.
|
5
|