ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Türev Ürünler ile Risk Yönetimi ve Fiyatlama BAF528 GÜZ-BAHAR 3+0 S 7
    Öğrenme Çıktıları
    1-Türev araçlar hakkında genel bilgileri kavrar.
    2-Opsiyon fiyatlama stratejileri uygular.
    3-Türkiye?de ve dünyada türev piyasaların işleyişini kavrar.
    4-Uluslararası türev piyasaları kavrar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doktor Öğretim Üyesi Rıfat Karakuş
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Kürşat Yalçıner, E. Ebru Aksoy, Çiğdem Kurt, Hasan Bal, Cihan Tanrıöven. (2011). Finansal Teknikler ve Türev Araçlar. Detay Yayıncılık. Sudi Apak, Dr. Metin Uyar, (2011), Türev Ürünler ve Finansal Teknikler , Seçkin Yayıncılık
    Yardımcı Kitap Güneş Kasap, Mehmet Kasap, M. Barış Akçay, Taner Doğuç, (2012), Türev Piyasalar ve Yapılandırılmış Ürünler, Scala Yayıncılık
    Dersin Amacı Bu dersin amacı öğrencilere faiz, kur ve fiyat değişimlerinden kaynaklanan finansal risklerin yönetilmesi için gereken finansal risk yönetim tekniklerinin ve araçlarının teorik ve uygulamalı olarak öğretilmesidir.
    Dersin İçeriği Finansal Risk Teorisi, Riskin Ölçümü ve Değerlemesi, Finansal Risk Yönetimi ve Türev Piyasalar, Finansal Futures ile Hedging ve Spekülasyon, Döviz, Faiz ve Endeks Futures, Forward Kontratlar, Opsiyonlar, Opsiyon Alım Satım Stratejileri, Fiyatlandırma, Opsiyon Değerleme Modelleri, Swap Piyasalar Hakkında Genel Bilgiler, Swap Türleri ve Swapların Fiyatlandırılması, İleri Türev Piyasa Stratejileri, Türkiye?de Türev Piyasalar, Dünyada Türev Piyasalar
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster