ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Uluslararası Denetim Standartları ve Uygulamaları BAF532 GÜZ-BAHAR 3+0 S 7
    Öğrenme Çıktıları
    1-Bağımsız denetim sürecini uluslararası denetim standartlarına bağlı olarak açıklar
    2-Denetçi için kalite ve etik standartların önemini kavrar
    3-Bağımsız denetim tekniklerini mali tablo kalemlerinin denetiminde kullanabilir
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

(100)

SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14684
    Ödevler4013030
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)0000
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 6016060
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   216
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     7,2 ---- (7)
    Dersin AKTS Kredisi   7
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Denetim kavramı
    2 Dünyada ve Türkiyede denetim standartlarının gelişimi Uluslararası Denetim Standartlarına genel bakış
    3 Etik İlkeler
    4 Bağımsız denetçinin amacı ve genel ilkeler Müşteri kabulü Bağımsız denetim sözleşmesi
    5 Denetimin planlanması
    6 Hile ve usulsüzlükler Yönetim iddiaları ve uygulanacak bağımsız denetim teknikleri
    7 Finansal tablo kalemlerinin denetlenmesi
    8 Finansal tablo kalemlerinin denetlenmesi
    9 Denetim çalışmalarının tamamlanması
    10 Bağımsız denetim raporu-1
    11 Bağımsız denetim raporu-2
    12 Bağımsız denetim kalitesinin kontrolü
    13 Ara dönem finansal tabloların denetimi
    14 Dönem sonu finansal tabloların denetimi
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doktor Öğretim Üyesi Selim Cengiz
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Hasan Kaval. (2008) Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (IFRS/IAS) Uygulama Örnekleri ile Muhasebe Denetimi, Gazi Kitabevi. Nejat Bozkurt. (2010). Muhasebe Denetimi, Alfa Yayınları.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Dersin amacı, denetçilerin görev ve sorumluluklarını, farklı denetim uygulamalarını, denetim çalışma kağıtlarını, denetim raporunun hazırlanma sürecini, finansal tabloların denetimini Uluslararası Denetim Standartlarına uygun olarak öğrencilere anlatılmasıdır.
    Dersin İçeriği Denetim kavramı, Dünyada ve Türkiyede denetim standartlarının gelişimi Uluslararası Denetim Standartlarına genel bakış, Etik İlkeler, Bağımsız denetçinin amacı ve genel ilkeler Müşteri kabulü Bağımsız denetim sözleşmesi, Denetimin planlanması, Hile ve usulsüzlükler Yönetim iddiaları ve uygulanacak bağımsız denetim teknikleri, Finansal tablo kalemlerinin denetlenmesi, Finansal tablo kalemlerinin denetlenmesi, Denetim çalışmalarının tamamlanması, Bağımsız denetim raporu, Bağımsız denetim raporu, Bağımsız denetim kalitesinin kontrolü, Ara dönem finansal tabloların denetimi, Dönem sonu finansal tabloların denetimi
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster