ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Program Geliştirmenin Temelleri EPÖ502 GÜZ-BAHAR 3+0 Z 8
    Öğrenme Çıktıları
    1-Eğitimde program geliştirme ile ilgili temel kavramları tanımlar.
    2-Eğitimde program geliştirmenin kuramsal temellerini (felsefi, toplumsal, ekonomik vb.) açıklar.
    3-Program geliştirme sürecinde amaç, içerik, öğrenme-öğretme süreci ve değerlendirmeden oluşan temel boyutları ve özelliklerini açıklar.
    4-Program geliştirme ve değerlendirme modellerini karşılaştırır.
    5-Eğitim programları ve öğretim alanı ile ilgili sorunları belirler.
    6-Alanında uzmanlık düzeyinde kazandığı kuramsal ve uygulamalı bilgileri eğitimde program geliştirme kapsamındaki çalışmalarda kullanır.
    7-Alandaki ulusal/uluslararası bilimsel ve güncel gelişmeleri izler.
    8-Alandaki ulusal/uluslararası bilimsel ve güncel gelişmeleri alanındaki çalışmalarına ve araştırmalarına yansıtır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.Dr. Pervin Oya Taneri
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Thomas W. Hewitt, Eğitimde Program Geliştirme, Nobel Akademik Yayıncılık
    Yardımcı Kitap 1. Demirel, Ö. (2002). Eğitimde Program Geliştirme. Ankara: PegemA. 2. İlhan Sezgin, Mesleki ve Teknik Eğitimde Program Geliştirme, Nobel Akademik Yayıncılık 3. Decker F. Walker. Fundamentals of Curriculum. Passion and Professionalism
    Dersin Amacı Bu ders, eğitim programları ile ilgili amaçlar, hedefler, varsayımlar, değerler, konular ve kuramlar konularında bir çerçeve sağlamayı amaçlamaktadır. Bu amacı gerçekleştirmek için, eğitim programlarının planlaması sırasısında öğrenme ve eğitim programları ilişkisi, konu alanı ve eğitim programları tasarımının yapısı, program geliştirme uzmanı için ölçütler gibi konular üzerinde durulacaktır. Bu ders, eğitim programları ve öğretim alanında daha ileri çalışmalar yapabilmek için ön koşul olan temel bir derstir.
    Dersin İçeriği Bu derste, eğitim programları geliştirme sürecinin yapısı, program düzenleme, program yapma, program yamama gibi kavramların bilimsel açıklaması, program geliştirme sürecinin ilkeleri, program geliştirme sürecinde yaşanan sorunlar ve çözüm yolları konularında bilgi ve beceri kazanılacaktır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster