ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Öğretim Kuram ve Yaklaşımları EPÖ503 GÜZ-BAHAR 3+0 Z 8
    Öğrenme Çıktıları
    1-Öğrenme-öğretme ile ilgili temel kavramları açıklar.
    2-Öğrenme ve öğretme kuramlarını sınıflandırabilir.
    3-Öğretim kurumlarının temel özelliklerini ve ilkelerini açıklar.
    4-Öğretim kurumlarının uygulama ilkelerine uygun etkinlik tasarlar.
    5-Öğretim kurumlarının üstün ve sınırlı yönlerini analiz eder.
    6-Öğretim kurumlarının uygulanabilirliğini tartışır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Şahin
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Özcan Demirel (2017). Öğretim İlke ve Yöntemleri. Ankara: PegemA Yayınları 2. Veysel Sönmez (2010). Öğretim İlke ve Yöntemleri Ankara: Anı Yayıncılık 3. Dilek Gözütok (2017). Öğretim İlke ve Yöntemleri. Ankara: PegemA Yayınları 4. Mehmet Şahin (2015). Öğretim Yöntem ve Teknikleri. İstanbul: Seçenek Yayınları
    Yardımcı Kitap Yüksel Özden (2000). Öğrenme ve Öğretme. Ankara PegemA Yayınları Jerome Bruner (1991). Bir Öğretim Kuramına Doğru. Çev. F. Varış, T. Gürkan AÜ. Yayınları Sevil Büyükalan (2014). Öğrenme ?Öğretme Kuram ve Yaklaşımları Ankara: PegemA Yayınları Yusuf Budak. (2015).Öğretim İlke ve Yöntemleri Ankara: PegemA Yayınları
    Dersin Amacı Öğrenme ve öğretim süreci ile ilgili temel kuramları tanımlar, kuramlar arası ilişkiyi açıklar, kuramlara göre öğrenmeyi etkileyen temel değişkenleri karşılaştırır, kurumların temel ilkelerini çağdaş eğitim yaklaşımına göre değerlendirir.
    Dersin İçeriği Bu ders, öğretim kuramları ile ilgili temel kavramlar, öğretim kuramlarının sınıflandırılması, öğrenme ve öğretim kurumlarının temel özellikleri ve ilkeleri, öğretim model, strateji ve yöntemleri, uygulama ilkeleri ve öğretim yöntemlerinin üstün ve sınırlı yönlerini kapsar.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster