ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

Sayfa Görüntülenemiyor
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Kapsayıcı eğitimle ilgili temel kavramlar
    2 Kapsayıcılığın içeriği, özel eğitimle benzer ve farklı yanları.
    3 Kapsayıcı eğitimin Tarihi, Psikolojik, Toplumsal ve Felsefi Temelleri
    4 Kapsayıcı eğitimle ilgili Ulusal ve uluslararası mevzuat
    5 Kapsayıcı Eğitimin Eğitim Programı Tasarımlarına ve Uygulamalarına Yansımaları
    6 Kapsayıcı Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımları
    7 Çeşitlilik ve Farklılaştırılmış Öğretim
    8 Kapsayıcı Eğitim Yaklaşımları
    9 Kapsayıcı Eğitimde Dezavantajlı gruplar
    10 Kapsayıcı Eğitim Eylem Planı Hazırlama
    11 Dünya`da ve Türkiye`de Kapsayıcı Eğitim Uygulamaları: İyi Örnekler
    12 Öğretmen eğitimi için kapsayıcı eğitimin temel bileşenleri
    13 Sunumlar
    14 Genel Değerlendirme
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.Dr. Pervin Oya Taneri
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Müge Ayan Ceyhan, Kapsayıcı Eğitim: okul pratikleri, öğretmen ihtiyaçları, 2016, ERG.
    Yardımcı Kitap Kapsayıcı Eğitim için Öğretmen Kılavuzu. Herkes için Eğitim projesi. Semih Aktekin, Sınıfında Yabancı Uyruklu Öğrenci Bulunan Öğretmenler İçin El Kitabı. MEB, 2017. Çok Kültürlü Eğitime Giriş, James A. Banks, Anı Yayıncılık Türkiye`de Eğitim Politikaları, Arife Gümüş, Nobel Akademik Yayıncılık
    Dersin Amacı Bu ders öğrencilere çeşitlilikleri keşfetmek, kabul etmek, benimsemek ve yönetmek için somut yöntemler sunmayı amaçlamaktadır. Bu derste ayrıca, eğitime erişim, eğitim kalitesi (insan hakları değerleri ve ilkelerine dayalı) ve eğitimin verildiği ortamı kapsayan bütünsel bir yaklaşım ortaya çıkarmak ve uygulamak için bir çerçeve sunmak amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Bu derste, kapsayıcı eğitim ile ilgili yasal düzenlemeler ve uygulamalar, kapsayıcı eğitim ile ilgili nitelikli eğitim programları, uygulama stratejileri ve kaynakları, dünya?da ve Türkiye`de kapsayıcı eğitim uygulamaları, kapsayıcı eğitimde dezavantajlı gruplar, kapsayıcı eğitim eylem planı hazırlama ve öğretmen eğitimi için kapsayıcı eğitimin temel bileşenleri konusunda bilgi verilecektir.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Eğitim programları ve öğretim alanı ile ilgili temel kavram ve ilkeleri açıklar. -
    2 Eğitim programları ve öğretim alanında bilimsel araştırmaları ve yayınları takip eder. 4
    3 Bilimsel araştırmalarda eğitim istatistiğini uygulamalı olarak kullanır. 5
    4 Eğitim ve öğretimle ilgili etik ilkelere uygun olarak bilimsel araştırma yapar. -
    5 Öğrenme ve öğretme ile ilgili temel kuram ve kuramcıları analiz eder. 4
    6 Program geliştirme sürecine uygun olarak öğretim programları hazırlar. -
    7 Program geliştirmenin dayandığı temellerin öğretim programına katkılarını açıklar. 4
    8 Öğrenme ve öğretme sürecini planlar, uygular ve değerlendirir. 5
    9 Program değerlendirme yaklaşımlarına uygun olarak bir programı değerlendirir. -
    10 Program geliştirme ilkelerine uygun olarak öğretim planı geliştirir. -
    11 Türk eğitim sisteminin sorunlarını analiz ederek çözümler üretir. 4
    12 Uluslararası eğitim sorunlarını ve çözüm önerilerini değerlendirir. -
    13 Üst düzey düşünme becerilerinin ve yaşam boyu öğrenmenin eğitime katkılarını açıklar. 5
    14 Öğretim ilke ve yöntemlerini öğrenme-öğretme sürecinde etkin olarak kullanır. -
    15 Öğretmenlik mesleğinin yeterliklerini ve öğretim sürecindeki rolünü kavrar. 3
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster