ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Eğitim Bilimlerinde Araştırma EPÖ555 GÜZ-BAHAR 3+0 Z 8
    Öğrenme Çıktıları
    1-Bilim ve bilimsel bilgi ile ilgili temel kavramları anlar.
    2-Bilimsel Yöntem ile ilgili temel ilkeleri açıklar.
    3-Bilimsel araştırma sürecinin aşamalarını bilir.
    4-Bilimsel araştırma önerisi hazırlama ilkelerini bilir.
    5-Düzeyine uygun bilimsel araştırma önerisi hazırlar ve uygular.
    6-Eğitim bilimleri alanındaki araştırmaları araştırma süreci açısından değerlendirir.
    7-Eğitim Bilimleri alanında özgün bir araştırma yapar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Oya Taneri
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Arlı, M. ve Nazik, M.H. (2010). Bilimsel Araştırmaya Giriş. Gazi Kitabevi. Ankara. Balcı, A. (2005). Sosyal Bilimlerde Araştırma: Yöntem, Teknik ve İlkeler. Pegem Yayıncılık. Ankara. Büyüköztürk, Ş. (2012). Sosyal Bilimler İçin Veri Analizi El Kitabı. Pegem Yayıncılık. Ankara. Büyüköztürk Ş., Kılıç Çakmak, E., Akgün, Ö.E., Karadeniz, Ş. ve Demirel, F. (2012). Bilimsel Araştırma Yöntemleri. Pegem Yayıncılık, Ankara. Ekiz, D. (2009). Bilimsel Araştırma Yöntemleri. Anı Yayıncılık. Ankara. Karasar, N. (2001). Araştırmalarda Rapor Hazırlama. Nobel Yayıncılık. Ankara. Karasar, N. (2012). Bilimsel Araştırma Yöntemi. Nobel Yayıncılık. Ankara. Ural, A. ve Kılıç, İ. (2013). Bilimsel Araştırma Süreci ve SPSS ile Veri Analizi. Detay Yayıncılık. Ankara. Yazıcıoğlu, Y. ve Erdoğan, S. (2004). SPSS Uygulamalı Bilimsel Araştırma Yöntemleri. Detay yayıncılık. Ankara. Yıldırım, A. ve Şimşek, H. (2006). Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma Yöntemleri. Seçkin Yayıncılık. Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bilimsel bilgi ve bilimsel yöntemin özelliklerini kavrar, bilimsel araştırma sürecinin ilkelerini bilir, bilimsel araştırma önerisi hazırlar ve uygular, bilimsel araştırmaları süreçlerini değerlendirir.
    Dersin İçeriği Bu ders, bilimsel araştırma ile ilgili kavramları, bilimsel araştırma sürecini, giriş bölümü, yöntem bölümü, bulgular ve yorum ile sonuç ve öneriler bölümü sürecini, kaynak tarama ve gösterme yöntemlerini kapsar.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster