Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğretim Üyesi Abdulhekim AĞIRBAŞ
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
Bölümün Öğretim Elemanları
|
Kaynaklar
|
K1. Pakdil, R. (2014). Ta`lim Tecvid ve Kırâat. 5. Baskı. İFAV Yayınları, İstanbul.
K2. Çetin, A. (2013). Kur`an Okuma Esasları. Emin Yayınları, Bursa.
K3. Zerkânî, M. A. (1415/1995). Menâhilü`l İrfân fi Ulûmi`l-Kur`ân. Thk. Fevvâz Ahmed Zemereli, 2 Cilt. Dâru`l-Kitâbi`l-Arabiyye, Beyrut.
K4. Ağırbaş, A. (2021). Kırâat Eğitim-Öğretim Geleneği ve Günümüzdeki Uygulamalar (Türkiye-Suudi Arabistan-Mısır Örneği), Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü Temel İslam Bilimleri ABD. Ankara.
K5. Temel, N. (2016). Kur`ân Kıraatında Vakf ve İbtidâ. İVAF Yayınları, İstanbul.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Meraşî, M. B. (1429/2008). Cühdü`l-Mukill (Saçaklızâde). Thk. Sâlim Kaddûrî Hamed. Dâru Ammâr, Amman.
YK2. Mehmed Zihni Efendi. (1910). el-Kavlü`s-Sedîd fî İlmi`t-Tecvîd. Dâru`t-Tabbâatü`l-Âmire, B.y.
YK3. Kastallânî, E. A. M., (1434/2012). Letâifü`l-İşârât li-Fünuni`l-Kırâat. Thk. Merkezü Dirâsâti`l-Kur`aniyye. Melik Fehd Mushaf Matbaası, Medine.
YK4. Suyûtî, E. C. A. (2008/1429). el-İtkân fî Ulûmi`l-Kur`ân, Thk. Şuayb el-Arnaud. Müessesetü`r-Risâle Naşirûn, Dımeşk.
YK5. İbnü`l-Cezerî, M. Y. (ts.). en-Neşr fi`l-Kıraâti`l-Aşr. Thk. Ali Muhammed Dabba. Dâru`l-Kütübi`l-İlmiyye, Beyrut.
|
Dersin Amacı
|
Bu Dersin Amacı Öğrencilerin Güzel Kur`an Okumanın Usul ve Esaslarının Neler Olduğunu Kavramalarıdır.
|
Dersin İçeriği
|
Güzel Kur`an Okumayı Sağlayan İlimler, Esas ve Usuller.
|