ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Democracy in the Middle East and Arab Spring POL529 GÜZ-BAHAR 3+0 S 8
    Öğrenme Çıktıları
    1-Bir yönetim biçimi olarak demokrasiyi temel ilkeleriyle birlikte analiz eder.
    2- Orta Doğu ülkelerinin siyasal sistemlerini tartışır.
    3-Orta Doğu ülkelerinin demokrasi yönünden analiz eder.
    4-Orta Doğu ülkelerini siyasal sistemler ve demokrasi uygulamaları yönüyle karşılaştırır.
    5-Orta Doğu ülkelerinin siyasal tarihlerini değerlendirir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili İngilizce
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Serkan Ünal
    Dersi Verenler

1-)Doktor Öğretim Üyesi Serkan Ünal

Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1.Kamrava, M. (2005). The modern Middle East: A political history since the first world war. University of California Press. K2. Parvizi Amineh, M. (Ed).(2007), Brill.The Greater Middle East in Global Politics.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu ders, günümüzde petrol, çatışma, terör ve anti-demokratik yönetim gibi birçok olumsuz kavramla birlikte anılan Orta Doğu ülkelerini, ülkelerin tarihsel arka planları, siyasal sistemleri, Arap Baharı gibi dinamikleri, yer altı zenginlikleri ve Batı ile ilişkileri gibi yönleriyle inceleme amacındadır.
    Dersin İçeriği Derste ilk olarak demokrasinin tarihçesi ve temel ilkeleri yanında Orta Doğu kavramı üzerinde durulmakta, Orta Doğu coğrafyası, ülkelerin siyasal tarihleri, siyasal sistemleri, Arap Baharı gibi dinamikleri, yer altı zenginlikleri ve Batı ile ilişkileri gibi çeşitli yönleriyle ele alınmaktadır. Ayrıca Orta Doğu kapsamına giren Suriye, Irak, İran, Lübnan, İsrail, Filistin, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Yemen ayrı ayrı incelenirken bu ülkelerin demokrasi ile ne derece bağlantılı olduklarına değinilmekte ve demokrasinin Orta Doğu coğrafyası için neden tercih edil(e)mediği analiz edilmektedir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster