ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Sosyal Etki ve Tutum Değişikliği PSİ505 GÜZ 3+0 S 8
    Öğrenme Çıktıları
    1-Grupların birey davranışı üzerindeki ve bireysel değişkenlerin grup davranışı üzerindeki etkilerini değerlendirir.
    2-Kitlesel davranışların dinamiklerini tartışır.
    3-Tutumların insan davranışı üzerindeki temel etkisini yorumlar.
    4-Önyargıların birey davranışını nasıl etkilediğini örneklendirir.
    5-Öfke duygusu ve saldırganlık davranışının birey davranışları üzerindeki etkisini yorumlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Temel Kalafat
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1: Sakallı, U. N. (2015). Sosyal Psikolojide Tutumlar ve Tutum Değişimi. İmge Kitabevi: Ankara. K2: Sakallı, N. (2017). Sosyal Etkiler: Kim Kimi Nasıl Etkiler. İmge Kitabevi: Ankara. K3. Aronson, E., Wilson, T. & Akert, R. (2018). Sosyal Psikoloji. Kaknüs Yayıncılık: Ankara. K4: Hortaçsu, N. (2012). En Güzel Psikoloji Sosyal Psikoloji. İmge Kitabevi: Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Dersin amacı grupların birey davranışını etkileyen psikolojik süreçlerinin ve tutum değişimine etkisinin incelenmesidir.
    Dersin İçeriği Ders kapsamında sosyal psikolojinin çalışma alanlarının tanımlanması, tutum kavramı ve tutum değişimini etkileyen bireysel ve sosyal faktörlerin incelenmesi, ön yargı, saldırganlık, güdülenme gibi sosyal psikoloji ile ilgili kavramların tanımlanması, tutum değişimi kuramlarının incelenmesi yer almaktadır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster