ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Sosyal Algı ve Biliş PSİ509 GÜZ-BAHAR 3+0 S 8
    Öğrenme Çıktıları
    1-Normal algısal süreçler ve sosyal bilişsel süreçler arasındaki farklılığa işaret eder.
    2-Grupların davranışlarını sosyal algı ve sosyal bilişsel süreçlere göre yorumlar.
    3-Dünya ve toplumdaki olayları sosyal algı ve biliş kavramları üzerinden değerlendirir.
    4-Sosyal algı ve sosyal biliş oluşturma süreçlerine ilişkin temel yöntemleri tanır.
    5-Sosyal algının bireysel davranışlar üzerindeki etkisini tanımlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Temel Kalafat
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1: Sakallı, U. N. (2015). Sosyal Psikolojide Tutumlar ve Tutum Değişimi. İmge Kitabevi: Ankara. K2: Sakallı, N. (2017). Sosyal Etkiler: Kim Kimi Nasıl Etkiler. İmge Kitabevi: Ankara. K3. Aronson, E., Wilson, T. & Akert, R. (2018). Sosyal Psikoloji. Kaknüs Yayıncılık: Ankara. K4: Hortaçsu, N. (2012). En Güzel Psikoloji Sosyal Psikoloji. İmge Kitabevi: Ankara. K5: İnceoğlu, M. (2011). Tutum, Algı, İletişim. Siyasal Kitabevi: Ankara
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Dersin amacı toplumlardaki sosyal algı ve sosyal biliş süreçlerinin işleyişi hakkında öğrencide farkındalık oluşturmaktır.
    Dersin İçeriği Ders içeriği sosyal algı ve bilişin tanımlanması, sosyal bilişsel algı ve süreçlerin işleyişi ile bireylerin tutum değişimlerinin nasıl gerçekleştirileceğini söyleyen kuramların incelenmesidir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster