ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Program Geliştirme ve Değerlendirme EÖD509 GÜZ-BAHAR 3+0 S 8
    Öğrenme Çıktıları
    1-Program geliştirmede kullanılan temel kavramlarını söyler.
    2-Program geliştirme alanındaki yeni yaklaşım ve eğilimleri uygular.
    3-Program geliştirmenin öğeleri arasındaki ilişkileri kurar.
    4-Program değerlendirme modellerini uygular.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Hasan Coşkun
    Dersi Verenler

1-)Profesör Dr. Hasan Coşkun

Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Demirel, Ö. (2008) Kuramdan Uygulamaya Eğitimde Program Geliştirme. PegemA Yayıncılık
    Yardımcı Kitap YK1. Coşkun, Hasan / Güzel, Fatih / Yıldırım, Mustafa (Ed.) (2018). Öğretmenlik Uygulaması ve Ders Planları / Fachpraktikum und Unterrichtspläne / Practice Teaching and Lesson Plans. Berlin: Dağyeli Verlag. YK2. Özçelik D. A.(1987) Eğitim Programları ve Öğretim. ÖSYM Eğitim Yayınları YK3. Sönmez, V. (1995) Program Geliştirmede Öğretmen El Kitabı. Anı Yayıncılık YK4. Anderson, L. W., Krathwohl, D. R., Airasian, P. W., Cruikshank, K. A., Mayer, R. E., Pintrich, P. R., ... & YK5. Wittrock, M. C. (2001). A taxonomy for learning, teaching, and assessing: A revision of Bloom?s taxonomy of educational objectives, abridged edition. White Plains, NY: Longman, 5(1), 25-45. YK6. Bloom, B. S. (1956). Taxonomy of educational objectives. Vol. 1: Cognitive domain. New York: McKay, 20(24), YK7. MEB öğretim programları, makale ve tezler.
    Dersin Amacı Öğrencilere program geliştirmede kullanılan temel terim, tanım ve kavramları; program geliştirmede kullanılan kuram ve modellerin kavratılmasını ve öğrencilerin program geliştirme önerisi hazırlaması amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Program geliştirmede temel kavramlar, program geliştirmeye değerlendirmede kuramlar, modeller.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster