ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Karşılaştırmalı Eğitim EYP505 GÜZ-BAHAR 3+0 S 8
    Öğrenme Çıktıları
    1-Karşılaştırmalı eğitim tarihini açıklar.
    2-Geçmişte ve günümüzde ülkelerin eğitim sistemlerini karşılaştırırken kullanılan yöntemleri söyler.
    3-Uluslararası eğitim kuruluşlarının çalışmalarını inceler.
    4-Çağdaş eğitim sistemlerini karşılaştırır.
    5-Karşılaştırmalı eğitimden kültürlerarası eğitime geçiş süreçlerini savunur.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Hasan Coşkun
    Dersi Verenler

1-)Profesör Dr. Hasan Coşkun

Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Balcı, A. (2011). Karşılaştırmalı eğitim sistemleri (6. Baskı). Pegem Akademi Yayınları, Ankara. K2. Bakioğlu, A. (2013). Karşılaştırmalı eğitim yönetimi (2. Baskı). Nobel Akademi Yayıncılık, Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Eğitim tarihinin karşılaştırmalı olarak ana hatlarıyla anlatılması, karşılaştırmalı eğitimde kullanılan metotlar hakkında temel bilgilerin verilmesi, günümüzdeki çağdaş eğitim reformları ile ilgili bilgi edinilmesi
    Dersin İçeriği Karşılaştırmalı eğitimin tanımı, tarihçesi, eğitim yöntemleri, karşılaştırmalı eğitimde araştırma süreci, ulusal uluslararası eğitim araştırma ve inceleme merkezleri, eğitim tarihindeki temel gelişmeleri karşılaştırma, Türk eğitim sistemi ile İskandinav ülkeleri eğitim sistemlerinin karşılaştırılması, Alman, Avusturya, İtalyan ve Fransız eğitim sistemleri, çağdaş eğitim reformları, Türk eğitim sistemini diğer çağdaş eğitim sistemleri ile karşılaştırma, Amerikan ve İngiliz eğitim sistemleri ve Japon ve Türk eğitim sisteminin karşılaştırılması konularına değinilecektir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster