ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Okullarda Teknoloji Kullanımı EYP508 GÜZ-BAHAR 3+0 S 8
    Öğrenme Çıktıları
    1-Bilgi teknolojileri ve bilgi toplumlarının gelişimi ve önemini tartışır.
    2-Dijital dönüşümü ve tarihçesini rapor eder.
    3-İnternet araçları, Web`de yayımcılık ve bilgisayarın eğitim kurumlarında kullanımı hakkında gerekli becerileri kullanır.
    4-Okullarda teknoloji kullanımı konusunda amaçları ve öncelikleri sıralar.
    5-Bir okul sisteminde teknolojinin okul ile nasıl bütünleştirilebileceğini açıklar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Nuray ZAN
    Dersi Verenler

1-)Profesör Dr. Nuray Zan

Ders Yardımcıları --
    Kaynaklar K1. Kalbag, Asha (1997). Dünyayı saran ağ: WWW. (Çeviri: Selma İkiz) Tubitak Popüler Bilim Kitapları. Ankara: TUBİTAK. K2. İşman, A. (2001). Bilgisayar ve eğitim. Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, (2), 1-34. K3. Akpınar, Yavuz (1999). Bilgisayar destekli öğretim ve uygulamalar. Ankara Anı Yayıncılık. K4. Telli, G., Aydın S. (2020) Dijital Dönüşüm Maltepe Üniversitesi Yayınları K5. Kleiman, G. M. (2000). Myths and realities about technology in K-12 schools. Leadership and the New Technologies, (14), 1-9. [Çevrim-içi: http://www.edtechleaders.org/documents/myths.pdf], Erişim Tarihi: 9 Kasım 2012.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencinin, bilgi ve iletişim teknolojilerinin temel araç ve süreçlerini, eğitim kurumlarında kuramsal ve uygulamalı olarak işe koşmalarını sağlayabilecek bilgi ve becerilerin kazandırılmasıdır. Bu ders, bilgi ve iletişim teknolojilerinin, eğitim kurumlarında kullanımına ilişkin gerekli becerilerin ve bilgilerin kazandırılmasına dayalı olarak ele alınır.
    Dersin İçeriği Bu ders, bilgi ve iletişim teknolojilerinin, dijitalleşmenin temel araç ve süreçlerini, eğitim kurumlarında kullanımına ilişkin gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılması üzerine konu içeriğine sahiptir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster