ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yönetim Psikolojisi EYP509 GÜZ-BAHAR 3+0 Fakülte S 8
    Öğrenme Çıktıları
    1-Problemlerin çözümünde insani ilişkilerin ve empati yeteneğinin önemini fark eder.
    2-Çalışma yaşamında karşılaşılan psikolojik süreçleri tartışır.
    3-Örgütsel yaşamdaki barış ve huzuru tehdit eden problemleri ve çözüm önerilerini sıralar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Adem ÇİLEK
    Dersi Verenler

1-)Doçent Dr. Adem Çilek

Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Eren, E. (2020). Örgütsel Davranış ve Yönetim Psikolojisi (1. Baskı). Beta Yayınları, İstanbul. K2. Şahin, A. (2004). Yönetim kuramları ve motivasyon ilişkisi. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, (0)11, s. 523-547.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin amacı örgütsel davranış ile ilgili temel kavramları ve çalışma yaşamı çerçevesinde insan ilişkileri ve davranışlarının öğrenilmesini sağlamaktır. Çalışma hayatında karşılaşılan çeşitli sorunların yönetim tarafından çözümlenmesine yönelik süreçlerin psikolojik alt yapısı irdelenecektir.
    Dersin İçeriği Psikolojinin yönetim ve organizasyonlardaki yeri ve önemi, örgütsel davranış ve çağdaş yaklaşımlar, örgütlerde kişi ve gruplar, örgüt kültürü konuları ele alınmaktadır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster