ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Eğitimde Politika Analizi EYP511 GÜZ-BAHAR 3+0 S 8
    Öğrenme Çıktıları
    1-Eğitimde politika analizini sıralar.
    2-Eğitim politikalarını etkileyen faktörleri değerlendirir.
    3-Eğitim politikalarını inceler.
    4-Güncel eğitim politikası konularını ve sorunlarını fark eder.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Adem ÇİLEK
    Dersi Verenler

1-)Doçent Dr. Adem Çilek

Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Cemaloğlu, N. , Çoban, Ö., Özdemir, N. ve Bozkurt, S. (2019). Eğitimde politika analizi. Ankara: Pegem Akademi
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Eğitimde farklı politika yaklaşımlarını, politika belirleme sürecinde etkili olan aktörleri ve bu politikaları biçimlendiren ulusal ve evrensel bağlamları kavramak, öğrencilere kamu politikaları ve politika analizi hakkında genel bir anlayış kazandırmak, öğrencilerde kamu politikalarına ilişkin rapor yazma becerisi geliştirmek, öğrencilere politika analizi yapmak için kullanılan yöntemleri ve prosedürleri kazandırmak.
    Dersin İçeriği Bu derste, kamu politika süreci ve özelde eğitimde politika analizine yönelik olarak politika çalışmalarının tarihsel geçmişi ve gelişim süreci incelenir. Politika analizine ilişkin kuramlar, kavramlar, terimler ve metodolojiler ile politika analizinde kullanılan prosedürler, eğitimdeki güncel politika uygulamaları incelenerek verilir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster