ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Sosyal Sermaye ve Kalkınma İKT610 GÜZ-BAHAR 3+0 S 10
    Öğrenme Çıktıları
    1-Sosyal sermayenin ekonomik kalkınmadaki rolü hakkında bilgiler edinir.
    2-Sosyal sermaye olarak tanımlanan normların, insan grupları arasında işbirliğini kolaylaştırıcı yönü hakkında bilgiler edinir ve teknikleri uygular.
    3-Modern demokrasinin önemli bir bileşeni olan sivil toplum ve aynı zamanda ekonomik faaliyetlerin temeli olarak görülen sosyal sermaye hakkında bilgiler edinir.
    4-Sosyal sermayenin kurumsal gelişmedeki kritik rolü hakkında detaylı bilgileri geliştirir.
    5-Sosyal sermaye ve kalkınma ile ilgili geliştirilen metot ve uygulamaların güncel yaşamda kullanımıyla ilgili bilgiler öğrenir ve teknikleri uygular.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Harun YAKIŞIK
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Michelle, J. & Remme, S. (2005) Social Capital, and Development, Ph.D. Thesis, Tilburg University. K2. Easterly, W. (2001) The Elusive Quest for Growth, The MIT Press. K3. Algan,Y. & Cahuc, P. (2013) Trust, Growth, and Well-being: New Evidence and Policy Implications, Discussion Paper No. 7464. K4. European Commission (2003) The Contribution of Social Capital in the Social Economy to Local Economic Development in Western Europe. K5. Scott, J.& Seeing, J. (1998) Like A State, Yale University Press. K6. World Development Report (2002) Building Institutions for Markets, World Bank. K7. Putnam, R. D. (1993) Making Democracy Work, Princeton University Press. K8. Ostrom, E. (1990) Governing the Commons, Cambridge University Press. K9. Jacobs J. (2011) London School of Economics.
    Yardımcı Kitap
    Dersin Amacı Sosyal sermayenin gelişmekte olan ülkelerin kalkınmasında önemi yadsınamaz. Gelişmekte olan ülkelerle ilgili detaylı bir sosyal sermaye literatür araştırması yapılacak ve bunu ülke uygulamaları gerçekleştirilecektir. Dersin amaçlarından biri, sosyal sermaye ile ilgili şu soruları sormaktır: Sosyal sermaye aslında politik ve ekonomik davranışları anlamak için yararlı bir kavram mıdır? Sosyal sermayenin ölçüleri var mı, eğer öyleyse, nelerdir? Ekonomik modellere uygulanabilir mi? Sosyal sermaye yaklaşımı gelişmekte olan ülkeler için stratejiler sunuyor mu?
    Dersin İçeriği Sosyal Sermaye, Kurumlar ve Kalkınma; Sosyal Sermaye, Ticaret ve Kalkınma; Etnisite, Girişimcilik ve Çatışma; Devlet ve Sivil Toplum; Sosyal Sermaye ve Kalkınma Teorileri; Kurumlar; Sosyal Sermaye ve Yönetişim; Sosyal Sermaye, Organizasyonlar ve Kamu Yönetimi; Yönetişim; Sosyal sermaye ve Kültür; Sosyal Sermaye ve Din.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster