ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Sanat Kütüphaneciliği BBY609 GÜZ-BAHAR 3+0 S 10
    Öğrenme Çıktıları
    1-Sanatın ne olduğunu ve gelişimi hakkında bilgi sahibi olur.
    2-Sanat dallarını karşılaştırarak insan hayatındaki önemini yorumlar.
    3-Sanat alanında bilgi kullanımı ve bilgi kaynakları arasında ilişki kurar.
    4-Sanat kütüphaneciliğinin bilgi merkezleri alanındaki yeri ve önemini görerek bu konuda yeni bakış açıları geliştirir.
    5-Sanat bilincinin ve sanat kütüphaneciliğinin gelişmesine katkı sağlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Burcu Umut ZAN
    Dersi Verenler

    1-)Profesör Dr. Burcu Umut Zan

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. The Handbook of Art and Design Librarianship (2010). A. Gluibizzi and P. Glassman (Ed.).
    Yardımcı Kitap YK1. Brown, J. M., Glassman, P. and Henri, J. J. (2003) The Library and the Accreditation Process in Design Disciplines: best practices, Art Libraries Society of North America, 2003. YK2. Mathews, B. (2009) Marketing Today?s Academic Library: a bold new approach to communicating with students, American Library Association. YK3. Powe, K. B. and Plung, D. (2001) Strategic Decision Making in a Time of Information Overload, Information Outlook, 5 (11), www.sla.org/content/Shop/Information/infoonline/2001/nov01/powe.cfm. YK4 Wagner, P. (2008) Everyday Leadership: how to increase your influence at the institutional level, Workshops, Proceedings of Art Libraries Society of North America 36th Annual Conference, Grand Hyatt Denver, Denver, Colo, Art Libraries Society of North America, www.arlisna.org/news/conferences/2008/program.pdf
    Dersin Amacı Bu derste; bilgi dünyasında özellikle ülkemizde en çok görmezden gelinen alanlarından biri olan sanat alanında bilgi kullanımının önemi ve öznelliği konusunda bilgi profesyonellerinde farkındalık yaratılması amaçlanmıştır. Dersin öğrencilerden hemen tüm sanat dallarında sanata özgü bilgi kullanımının gerekliği, kaçınılmazlığı ve bunun aynı zamanda evrensel bir dil olduğu gerçeğini görebilmeleri beklenir. Bu sayede aynı zamanda uzman bir bilgi profesyoneli olan öğrenci sanat temalı bilgi kaynaklarını dünyasında daha çok anlamlandırabilecektir. Dersin sonunda öğrenciden bilgi dünyasına daha bilinçli katkı verebilmesi beklenir.
    Dersin İçeriği Ders kapsamında, bilgi hizmetlerinin düzenlenmesi açısından kütüphanelerde ayrı ve ayrıcalıklı ele alınması gereken sanat dünyasına ilişkin teknik hizmetler, sanat temalı bilgi kaynaklarının düzenlenmesi ve kullanıcı ile en uygun durumda buluşturulmasının yöntemleri ele alınacaktır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster