ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Müzik Eğitimi Sorunları STA593 GÜZ-BAHAR 3+0 S 7
    Öğrenme Çıktıları
    1-Türkiye`de ve dünyadaki müzik eğitimi sorunlarını açıklar.
    2-Farklı müzik eğitimi sorunlarını analiz eder.
    3-Müzik eğitimi sorunlarına çözüm önerileri getirir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Elvan KARAKOÇ
    Dersi Verenler

1-)Doçent Dr. Elvan Karakoç

Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1- Göncü, İ.Ö. (2010). Okul Öncesi Eğitimde Müzik Eğitiminin Temel Sorunları. Kastamonu Eğitim Dergisi,18(2), 355-362. K2- Çuhadar, C. H. (2016). Müzik ve müzik eğitimi. Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 25(1), 217-230. K3-İmik, O. H. (2015). Disiplinler arası çerçevede Dünya`da ve Türkiye`de müzik teknolojisi eğitimi (Master`s thesis, İnönü Üniversitesi/Eğitim Bilimleri Enstitüsü). K4- Elmas, H. (2007). 21. Yüzyılda Türkiye`de Güzel Sanatlar Eğitimi Ve Güzel Sanatlar Eğitiminde Yaşanan Sorunlar. Sanat Dergisi, (11). K5-Topoğlu, O., & İşgörür, Ü. (2013). Türkiye`de Batı Müziği Eğitimi Veren Devlet Konservatuvarları Ve Vakıf Üniversiteleri Müzik Bölümlerinin Belirlenmesi Ve Bu Kurumlarda Eğitim Veren Akademisyenlerin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi. Electronic Turkish Studies, 8(12). K6- Özen, N. (2004). Çalgı Eğitiminde Yararlanılan Müzik Öğretim Yöntemleri. G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, 24, (2), 57-63. K8- Öztürk, F. G. (2003). Müzik öğretmeni yetiştiren kurumlarda ses eğitiminin önemi ve bireysel ses eğitimi dersi. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, 23(1). K9-Albuz, A. (2004). Müzik öğretmenliği eğitiminde çok boyutluluk. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, 24(2). K10-Öz, B.Ö. (2001). İnsanın Kültürel Gelişiminde Müzik Eğitiminin Önemi..Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi. 16(1), 101-106. K11-Şentürk, N. (2001). Musiki Muallimden Günümüze Müzik Öğretmeni Yetiştiren Kurumlar. G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, 21 (2), 135-142.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Türkiye ve dünyadaki farklı müzik eğitimi sorunlarını fark ederek,ilgili çalışmaları incelemek ve değişik alanlardaki müzik eğitimi sorunlarını araştırmak ve ilgi duyduğu bir müzik eğitimi alanındaki sorunlara çözüm önerileri getirmek.
    Dersin İçeriği Türkiye ve dünyadaki müzik eğitimi sorunları
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster